Coronavirus: opnieuw meer dan 600 besmettingen per dag

Tussen 3 september en 9 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 636,3. Er is sprake van een stijging met liefst 38 procent tegenover de week voordien. Daarmee komt het gemiddeld aantal besmettingen opnieuw boven de symbolische grens van 600 per dag. Ook het gemiddeld aantal hospitalisaties van coronapatiënten stijgt. Het aantal overlijdens door Covid-19 lijkt niet langer te dalen.

Al meer dan een week gaan de coronabesmettingen in België opnieuw de lucht in. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van Sciensano, de gezondheidsorganisatie van de overheid die zich over de coronacijfers buigt. In totaal werd in België al bij meer dan 92.478 mensen een besmetting met het coronavirus vastgesteld. De afgelopen dagen is er zelfs sprake van een versnelling van de stijging van het aantal besmettingen. Vergeleken met vorige week is er sprake van een stijging met 38 procent.  In ons land is er momenteel sprake van 66,9 nieuwe besmettingen op 100.000 inwoners.

Ook het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames is verder gestegen naar gemiddeld 23,7 per dag. Daarnaast lijkt het aantal corona-overlijdens niet langer te dalen. Dat aantal blijft nu hangen op gemiddeld 2,6 per dag. De Belgische dodentol staat momenteel op 9.923.

Meer
Lees meer...