Sociale bubbel wordt stuk kleiner: 5 personen per gezin voor 4 weken

coronavirus bubbel nationale veiligheidsraad
EPA

Tijdens de komende vier weken mag een gezin nog vijf personen in zijn sociale bubbel toelaten. Daarbij worden de kinderen niet meegerekend. Volgens De Standaard is die beslissing genomen op de Nationale Veiligheidsraad, maar dat werd nog niet officieel bevestigd. De persconferentie van de Veiligheidsraad gaat door om 15.45 uur.

Afgelopen weekend raakte al duidelijk dat een sociale bubbel van 15 personen niet langer verantwoord is nu het aantal besmettingen met het coronavirus opnieuw stijgt. Ook het feit dat de samenstelling van de bubbel van 15 personen wekelijks mocht veranderen, maakte het moeilijk om de heropflakkering van het coronavirus tegen te gaan.

Daarom zullen de sociale contacten drastisch teruggeschroefd worden. De bubbel van vijf andere volwassenen per gezin moet de komende vier weken dezelfde blijven. Afgelopen weekend werd al aangekondigd dat de bubbel van tien personen voor vier weken van kracht zal zijn in de provincie Antwerpen.

Evenementen en rittenkaarten

Bovendien worden de toegestane evenementen beperkt. Het was het aantal personen op evenementen vanaf 1 augustus te verdubbelen. Momenteel zijn er 200 mensen binnen toegestaan op evenementen en 400 buiten. Er zal echter een halvering ingevoerd worden, naar 100 binnen en 200 buitenshuis.

Tot slot zijn de gratis rittenkaart voor het openbaar vervoer, die op 17 augustus zou ingaan, uitgesteld. Een mondmasker dragen wordt niet verplicht, maar wie buiten komt, moet er wel één bij zich hebben.

Gesponsorde artikelen