Coronavirus: aantal besmettingen daalt voor elfde dag op rij, ook daling in ziekenhuisopnames en doden

Coronavirus België
Isopix

Voor de elfde dag op rij neemt het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land af. In de week van 17 tot 23 augustus werden dagelijks gemiddeld 492 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat is een daling van 8 procent vergeleken bij een week eerder. Ook het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens neemt verder af.

Uit de dagelijkse cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano blijkt dat de cijfers in verband met het coronavirus verder afnemen. Het is al de elfde dag op rij dat het gemiddelde aantal besmettingen met het virus in ons land daalt.

492 nieuwe besmettingen per dag

In de week van 17 tot 23 augustus werden er dagelijks gemiddeld 492,3 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is 8 procent minder dan een week eerder. Toen ging het nog om gemiddeld 536 nieuwe besmettingen per dag.

Op zondag 23 augustus werden er 115 nieuwe besmettingen vastgesteld, dat is de laatste dag waarvan het dagcijfer al bekend is. Maar dit cijfer ligt lager aangezien het weekendeffect hier optreedt. In het weekend gaan minder mensen naar de dokter en worden er dus ook minder nieuwe besmettingen vastgesteld. Zo ligt het voorlopige cijfer voor maandag 24 augustus nu al op 504.

Wanneer we naar de verschillende provincies in ons land kijken, is te zien dat het aantal besmettingen in Antwerpen verder afneemt. Daar worden nu dagelijks gemiddeld 104 nieuwe besmettingen per dag vastgesteld, dat aantal lag enkele weken geleden nog op meer dan 200 nieuwe besmettingen per dag. In het Brussels Hoofdstedelijk gewest daarentegen lijkt een plateau bereikt en blijven de cijfers gelijk met gemiddeld 130 nieuwe besmettingen per dag.

Ook daling in ziekenhuisopnames en overlijdens

Verder neemt ook het aantal ziekenhuisopnames verder af. In de afgelopen zeven dagen werden er dagelijks gemiddeld 20 nieuwe patiënten opgenomen per dag, een week eerder ging het nog om gemiddeld 30 opnames per dag. Gisteren lagen er in totaal 261 mensen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. 81 daarvan lagen op de afdeling intensieve zorgen, waarvan 40 mensen beademd moesten worden.

Ook het gemiddelde aantal overlijdens per dag neemt af. Dat cijfer ligt nu op gemiddeld zes doden per dag. Eerder deze week schrapte Sciensano 121 overlijdens. Het ging om doden die gemeld werden in de Vlaamse woonzorgcentra maar waarbij het uiteindelijk niet om een coronabesmetting bleek te gaan. Het totale aantal overlijdens in ons land ligt daardoor nu op 9.879.

Gesponsorde artikelen