Coronavirus: geen Beleuvenissen, Hapje Tapje of andere grote evenementen in Leuven deze zomer

Het komt niet echt aan als een verrassing, maar nu weten we officieel dat er deze zomer niet (grootschalig) gefeest zal worden in Leuven. Alle grote zomerevenementen, waaronder Hapje Tapje, Leive Vloms en Beleuvenissen, worden geschrapt. Een magere troost: de data van de events voor de zomer van 2021 zijn al bekend gemaakt.

MijnLeuven

Door de coronacrisis worden alle grootschalige Leuvense zomerevenementen afgelast. Onder andere de jaarlijkse publieksfavorieten Beleuvenissen, Hapje Tapje, De Langste Dag, Leuven Zingt, Leive Vloms, M-idzomer en Half Oogst gaan in 2020 dus niet door. De beslissing zou pas gisteren genomen zijn door de betrokken partijen. Dat meldt de nieuwswebsite Leuven Actueel. Eerder maakte de federale overheid na de Veiligheidsraad van 15 april al bekend dat er geen grote festivals zouden mogen doorgaan tot eind augustus.

(Veiligheidsraad: Musea, markten en kappers mogen deuren openen vanaf 18 mei.)

Data voor 2021

Deze beslissing valt niet alleen zwaar bij de vele trouwe bezoekers van deze evenementen, maar ook bij de lokale horeca en handel en bij de artiesten, technici en podiumbouwers. Toch blijft de vzw Leuvenement niet bij de pakken zitten en zijn er al een aantal nieuwe momenten gereserveerd voor volgend jaar. Het programma van dit jaar wordt grotendeels overgenomen.

De volgende data mag je al zeker in je agenda zetten:

  • 9, 16 en 23 juli 2021: Beleuvenissen
  • 1 augustus 2021: Hapje-Tapje
  • 6 en 7 augustus 2021: Half Oogst

De andere data voor 2021 worden nog overlegd met de Leuvense partners en zullen later bekendgemaakt worden.

“Kleinschalig alternatief”

Twitter: burgemeester Ridouani (sp.a)
Twitter: burgemeester Ridouani (sp.a)

“Hoe jammer het ook is dat we dit jaar niet op Groot Verlof kunnen in eigen stad, we blijven de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad op de voet volgen”, verzekert schepen Denise Vandevoort (sp.a), voorzitter van Leuvenement vzw.

“Om de Leuvenaars een fijne zomer te bezorgen, zijn we volop bezig een alternatief met kleinschalige activiteiten te plannen”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a). Ook die meer kleinschalige evenementen zullen georganiseerd worden door het Leuvens stadsbestuur. Over enkele dagen wordt al meer duidelijkheid beloofd.

Meer
Lees meer...