Left Right
scrollTop top

Coronavirus: eerste geval in Nederland, aantal nieuwe besmettingen in China neemt af


coronavirus mondmasker
© Isopix

Het coronavirus is voor het eerst opgedoken in Nederland. Het gaat om een 56-jarige man uit Brabant die recent in Noord-Italië is geweest. Meer dan waarschijnlijk liep hij daar de besmetting op. Ook in Litouwen, Wit-Rusland, Nieuw-Zeeland en Nigeria is voor het eerst een bij iemand het virus vastgesteld. Ondertussen neemt in China het aantal nieuwe besmettingen af.

De Nederlandse man waarbij het coronavirus is vastgesteld, ligt sinds woensdag in quarantaine in het Tilburgse Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Volgens de autoriteiten is hij afgelopen week in Tilburg naar het carnaval geweest. De kans is dan ook groot dat er nog mensen besmet geraakt zijn. Mensen waarmee hij contact heeft gehad, worden nu opgespoord.

Nigeria, Nieuw-Zeeland, Litouwen en Wit-Rusland

Ook in Nigeria is het virus voor het eerst opgedoken. Een Italiaan die in het Afrikaanse land werkt en na een kort verblijf in Milaan teruggekeerd is, bleek besmet te zijn met het coronavirus. Het is de eerste patiënt in sub-Sahara Afrika. Eerder dook Covid-19 wel al op in Egypte en Algerije.

In Nieuw-Zeeland is bij een zestiger het coronavirus vastgesteld, de eerste patiënt in het land. De man is woensdag vanuit Iran naar Nieuw-Zeeland gevlogen en zou daar de besmetting hebben opgelopen. Hij wordt verzorgd in een ziekenhuis in Auckland. Sinds begin februari ontzegt Nieuw-Zeeland alle buitenlanders die vanuit China komen de toegang.

Naast Nederland is het coronavirus in Europa ook voor het eerst vastgesteld in Litouwen en Wit-Rusland. In Litouwen gaat het om een vrouw die in de Noord-Italiaanse stad Verona is geweest. In Wit-Rusland is de patiënt een Iraanse student.

Zuid-Korea en China

In Zuid-Korea blijft de epidemie ondertussen verder uitbreiden. Gisteren zijn daar maar liefst 256 nieuwe gevallen vastgesteld. Dat brengt het totaal aantal besmettingen op 2.022. Het dodental blijft op 13 staan. Om de verdere verspreiding tegen te gaan, neemt Zuid-Korea extra maatregelen. Zo zijn vier concerten van de razend populaire muziekgroep BTS geschrapt.

In China neemt het aantal nieuwe mensen met het coronavirus af. Gisteren zijn daar 327 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat is het laagste aantal in meer dan een maand.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899