Coronavirus: aantal nieuwe besmettingen dubbel zo hoog als week geleden: gemiddeld 448 gevallen per dag

Laborante teststalen coronavirus Janssen Pharmaceutical in Beerse
Een laborante onderzoekt teststalen op het coronavirus bij Janssen Pharmaceutical in Beerse – Bron: Isopix

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land blijft verder stijgen. Dat blijkt uit de cijfers van Sciensano die deze ochtend gepubliceerd zijn op hun website. In de week van 22 tot en met 28 juli zijn per dag gemiddeld 448,1 besmettingen vastgesteld. Dat is verdubbeling in vergelijking met de zeven dagen daarvoor.

Het weekgemiddelde qua dagelijkse nieuwe geregistreerde coronabesmettingen in ons land is verder gestegen naar 448,1 gevallen per dag. Het gaat hier over de periode van 22 tot 28 juli, omdat dat de laatste dag is met volledige cijfers.

Dat daggemiddelde ligt dubbel zo hoog als de zeven dagen ervoor. Tussen 15 en 21 juli testten dagelijks gemiddeld 219,3 mensen positief op het coronavirus. In die periode zat wel een feestdag en dan zijn de cijfers, net als tijdens het weekend, altijd iets lager.

Hoogste dagaantal in drie maanden

De laatste dag waarvoor de gegevens met zekerheid al volledig zijn, is dinsdag 28 juli. Toen hebben 659 mensen positief getest. Het was van 4 mei, nu bijna drie maanden geleden. dat dat aantal zo hoog lag op 24 uur tijd.

Het ziet er dus naar uit dat de coronacijfers in ons land nog wel even zullen blijven stijgen. Volgens de experts duurt het bijna vier weken voor je het effect ziet van strengere maatregelen, zoals onze kleinere sociale bubbel.

coronavirus overlijdens
Bron: epa

Ziekenhuizen en overlijdens

Voorzichtig beter nieuws is er uit onze ziekenhuizen. Na dat het aantal coronapatiënten daar al vijf dagen aan een stuk steeg, is het nu licht gedaald. Gisteren lagen er 252 mensen met Covid-19 in de Belgische ziekenhuizen, tegenover 267 de dag ervoor. Ook hier speelt het weekend mogelijk wel een rol. Het aantal patiënten op de afdeling intensieve zorg steeg wel van 42 naar 48.

Het aantal dagelijkse overlijdens door het virus blijft gelijk op gemiddeld 2,7. In totaal stierven in België nu al 9.841 mensen aan Covid-19.

Gesponsorde artikelen