Britse Prins Charles zeer blij dat de pubs daar weer open zijn

coronavirus prins charles pub
EPA

Opvallend: de Britse prins Charles laat weten wel heel blij te zijn dat de horeca in het VK weer open is. In een video op het Instagram-kanaal van Clarence House jubelt de kroonprins over hoe fantastisch een ervaring met je dierbaren op café of restaurant wel niet is.

“Het is zeer welkom nieuws dat hotels, restaurants en pubs weer hun deuren openen”, zegt prins Charles. “De sector verbindt mensen en stelt hen in staat om prachtige herinneringen te creëren met familie en vrienden, of het nu gebeurt met een ​​pint bier, een speciale maaltijd met familie of tijdens een overnachting om nieuwe plaatsen te verkennen.”

De prins gaat verder: “Al deze momenten werden enorm gemist toen het normale leven even werd gepauzeerd.” De Britse kroonprins zegt dat hij “weet dat mensen in de horecasector hun gasten ook hebben gemist”. Daarom spreekt hij zijn waardering uit voor de energie en standvastigheid van eigenaars en medewerkers in de sector. “Ik betuig mijn diepste medeleven aan degenen die worstelen om hun bedrijf draaiende te houden.”

Prins Charles prees ook alle hoteluitbaters die kamers ter beschikking stelden voor medewerkers uit de gezondheidssector die tijdelijke huisvesting nodig hadden. Hij hoopt dat de “vitale en veerkrachtige” sector weer kan worden opgebouwd.

Eind maart testte prins Charles zelf positief op het coronavirus. Hij kwam er met een milde vorm van Covid-19 vanaf.

‘Super Saturday’

Afgelopen zaterdag zorgde de heropening van de pubs echter voor heel wat overlast. Op ‘Super Saturday’ verzamelden duizenden Londenaren om te drinken. Van ‘social distancing’ en andere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, was er geen sprake. In de uitgaansbuurt Soho moesten enkele pubs zelfs gesloten worden door de politie. De politie trekt zijn conclusies: dronken mensen kunnen zich niet houden aan de coronamaatregelen.

Gesponsorde artikelen