110 Belgen vast in hotel op Tenerife door coronabesmetting: wellicht 14 dagen in quarantaine

110 Belgen vast in hotel op Tenerife door coronabesmetting: wellicht 14 dagen in quarantaine
epa

In een hotel op het Spaanse eiland Tenerife moeten zo’n duizend hotelgasten binnen blijven. Onder hen zijn ook 110 Belgen. In het hotel verbleef een Italiaanse arts die besmet is met het coronavirus. De man zou een week in het hotel hebben gelogeerd voor hij symptomen van het virus kreeg.

De 69-jarige arts komt uit Lombardije, de noordelijke Italiaanse regio waar onlangs honderden besmettingen werden vastgesteld. Alles wijst erop dat de arts het virus al voor zijn vakantie opliep. Meestal worden mensen zo’n twee weken na de besmetting ziek. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis op Tenerife.

Nationale politie

epa
epa

Het hotel werd uit voorzorg volledig afgesloten. Dat melden de Spaanse kranten El Español en El Pais. Madrid vreest dat ook andere hotelgasten door de man besmet raakten met het coronavirus. De nationale politie van Spanje werd opgeroepen om het hotel te bewaken. Het is ten strengste verboden dat mensen binnen of buiten gaan.

Er verblijven momenteel ook 110 Belgen in het hotel. Dat bevestigt reisagentschap TUI aan de kranten van De Persgroep. Vakantiegangers die een kamer in het hotel gereserveerd hadden op een latere datum worden tegemoet gekomen.

Briefje onder deur

epa
epa

Een van de Belgen in het hotel vertelt aan de Vlaamse krantengroep dat het nieuws aan hen bekend gemaakt werd door middel van een briefje dat onder de deur van hun kamer was geschoven. Daarop staat in vier talen de vraag om binnen in hun kamer te blijven omdat het hotel “om gezondheidsredenen is gesloten”. De gasten mochten wel naar beneden om te ontbijten. Het ziet ernaar uit dat de hotelgasten veertien dagen in quarantaine moeten blijven in het hotel.

Gesponsorde artikelen