Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus blijft sterk stijgen. In de week van 8 tot 14 september was sprake van gemiddeld 978 besmettingen per dag, een stijging van maar liefst 74 procent in vergelijking met de week ervoor.
De voorbije weken stijgt het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land aanzienlijk. Maar vooral de laatste dagen gaan de cijfers heel snel omhoog. Gisteren sprak Sciensano nog over een stijging van 58 procent, en vandaag krijgen we het cijfer 74 procent op ons bord.
Piek op maandag
In de week van 8 tot 14 augustus stelde het gezondheidsinstituut maar liefst 978 besmettingen per dag vast. De week ervoor waren dat er nog 547. Afgelopen maandag tekende Sciensano een piek op, van 1.625 besmettingen.
Dat cijfer is heel hoog, en dat komt waarschijnlijk ook deels door het zogenaamde weekendeffect: mensen wachten tot maandag om zich te laten testen. In totaal raakten sinds het begin van de pandemie al 97.976 Belgen besmet met het virus.
39 ziekenhuisopnames, 3 doden
Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt, tot gemiddeld 39 per dag de voorbije week (dus van 10 tot 16 september). Vorige week waren dat er nog maar 22. In totaal werden nu al 19.484 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis (sinds het begin van de coronapandemie).
Gisteren waren 371 ziekenhuisbedden bezet door coronapatiënten. 69 van hen liggen op afdelingen intensieve zorgen. Voorlopig blijft het gemiddelde aantal overlijdens laag, rond 3 (2,7 om precies te zijn) per dag. Dat cijfer blijft dus stabiel. In totaal overleden nu al 9.936 Belgen aan de gevolgen van Covid-19.
Israël opnieuw in lockdown
Aan de vooravond van het joodse nieuwjaar, heeft de Israëlische overheid beslist om het land opnieuw in lockdown te laten gaan. Dagelijks worden er namelijk zo’n 5.000 besmettingen vastgesteld, terwijl het land in totaal maar zo’n 9 miljoen inwoners telt.
Vanaf vandaag mag niemand z’n huis verder dan 500 meter verlaten. Daarnaast mogen amper 10 mensen tegelijk in een synagoge binnen, en mogen op straat 20 mensen samenkomen. De cijfers zijn opvallend, want tijdens de eerste golf raakten dagelijks maximaal een paar honderd Israëli besmet met het virus.