Coronavirus: voor het eerst minder dan 100 besmettingen

Corona Update 2 juni
EPA

De voorbije 24 uur is het aantal nieuwe besmettingen met Covid-19 voor het eerst sinds de uitbraak van het virus onder de honderd gezakt. Bij 98 Belgen werd een besmetting met het coronavirus vastgesteld. De ziekenhuizen tellen drie patiënten meer dan de dag voordien. Op intensieve zorgen zijn twee extra bedden nodig.

Voor het eerst sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus in België, is het aantal besmettingen op één dag onder de honderd gezakt. De voorbije 24 uur testten 98 Belgen positief op het virus, wat het totale aantal besmette landgenoten nu op 58.615 brengt.

Van die besmettingen werden er 54 vastgesteld in Vlaanderen, 28 in Wallonië en 16 in Brussel. Een klein deel van de besmettingen van de voorbije 24 uur werd vastgesteld in woonzorgcentra. Het gaat daar om 27 nieuwe gevallen met Covid-19.

819 coronapatiënten in het ziekenhuis

Coronavirus België
EPA

In totaal liggen nu 819 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Gisteren werden nog 26 nieuwe patiënten opgenomen. Van die 819 patiënten liggen er 166 op de afdeling intensieve zorgen, dat zijn er twee meer dan gisteren. 86 coronapatiënten op intensieve zorgen moet beademd worden.

De voorbije 24 uur werden 14 coronapatiënten uit het ziekenhuis ontslagen. Dat brengt het totale aantal genezen verklaarde patiënten op 15.934.

19 overlijdens

Ondanks het steeds kleiner wordende aantal besmettingen, overlijden nog elke dag mensen aan de gevolgen van Covid-19. De voorbije 24 uur was dat aantal even groot als de dag ervoor. Twee dagen op rij werden 19 slachtoffers geteld.

Van die 19 doden vielen er 13 in ziekenhuizen. In 12 van die gevallen is officieel een besmetting met het coronavirus vastgesteld, 1 dode overleed vermoedelijk aan de gevolgen van Covid-19.

De andere 6 overlijdens van de afgelopen 24 uur werden in woonzorgcentra vastgesteld. 5 van hen waren zeker besmet met het coronavirus, van 1 persoon werd de besmetting vermoed.

Helft overlijdens in woonzorgcentra

Coronavirus België
EPA

In totaal overleden nu al 9.505 Belgen aan de gevolgen van Covid-19. Iets minder dan de helft van die gevallen (48 procent) overleed in een woonzorgcentrum. Het grootste deel van hen was vermoedelijk besmet met het nieuwe coronavirus (74 procent).

Iets meer dan de helft van het totale aantal coronadoden (51 procent) overleed in het ziekenhuis. Die patiënten waren allemaal officieel met het virus besmet. Een heel klein deeltje (1 procent) van het totale aantal doden overleed thuis of elders.

Gesponsorde artikelen