Left Right
scrollTop top

Coronavirus: besmettingen dalen verder, ook druk op ziekenhuizen neemt af


Coronavirus onderzoeker Luik
© Shutterstock

De coronacijfers in ons land lijken op alle vlakken de goede kant uit te gaan. Zo daalt het aantal nieuwe besmettingen verder tot zelfs 14 procent minder dan de week ervoor. Ook de positiviteitsratio, het aantal positieve tests, is afgenomen. Die dalende besmettingscijfers beginnen daarnaast eindelijk hun effect te hebben in de ziekenhuizen waar steeds meer Covid-bedden vrijkomen.

In de periode van 22 tot en met 28 mei zijn in België gemiddeld 3.121 nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat is 14 procent minder dan de zeven dagen daarvoor. Het daggemiddelde ook een stuk lager dan het de daggemiddeldes van vorige week.

Er zijn in diezelfde periode gemiddeld 45.400 coronatesten per dag afgenomen, een stijging van 8 procent in vergelijking met de week ervoor. 7,9 procent van die testen bleek positief. Dat is een daling van 1,7 procent. Die dalende trend, een van de betere indicatoren, is al enige tijd ingezet.

Ziekenhuisopnames

Er zijn gisteren 195 mensen opgenomen voor Covid-19. 278 anderen mochten het ziekenhuis verlaten. Daardoor liggen nu 2.593 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat zijn er 114 minder dan de dag ervoor. Op de afdelingen intensieve zorg liggen nu 824 mensen met Covid-19. Dat zijn 31 minder dan gisteren. De dalende trend in de ziekenhuizen lijkt daarmee nu echt ingezet

Tussen 25 en 1 mei zijn dagelijks gemiddeld 192,9 coronapatiënten opgenomen in de ziekenhuizen. Dat is een daling van 18 procent in vergelijking met de week ervoor.

Overlijdens

Het gemiddelde aantal overlijdens aan de gevolgen van Covid-19 ligt nu op 39,6 per dag voor de periode van 22 tot en met 28 maart. Dat is 1,5 procent lager dan de week ervoor. In totaal stierven nu al 24.258 mensen aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus in België.

Vaccinaties

Op 30 april hadden in België al 3.007.442 mensen mensen hun eerste dosis van het coronavaccin gekregen. Dat is goed voor 32,7 procent van de volwassen bevolking of 26,2 procent van de totale bevolking.

818.258 mensen kregen al een tweede dosis. Dat is 8,9 procent van de volwassen bevolking, ofwel 7,1 procent van de totale bevolking. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update