Coronavirus: 74 nieuwe besmettingen, 2 doden

Er zijn gisteren 74 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in ons land. Dat is een stuk minder dan de voorbije dagen. 2 mensen zijn gestorven aan de gevolgen van Covid-19 waardoor het totaal aantal overlijdens nu op 9.696 ligt.

Hoewel er gisteren was aangekondigd dat er voortaan op zaterdag, zondag en maandag geen coronacijfers meer zouden bekendgemaakt worden door Sciensano en het Crisiscentrum, kwamen die er vandaag toch. Het gaat namelijk om gegevens van vrijdag 19 juni. Enkel op zondag en maandag komen er dus geen nieuwe cijfers om de ziekenhuizen en andere medewerkers in het weekend rust te gunnen.

Minder besmettingen

Uit die cijfers blijkt dat vrijdag bij 74 mensen het coronavirus is vastgesteld. Dat is minder dan de voorbije dagen toen het aantal gevallen telkens boven de symbolische grens van honderd lag. 56 van hen komen uit Vlaanderen, 11 uit Wallonië en 7 uit Brussel. Het totaal aantal officiële besmettingen in België staat nu op 60.550.

Er zijn ook 20 nieuwe ziekenhuisopnames, terwijl 42 anderen het ziekenhuis mochten verlaten. In totaal liggen nu 308 patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis. Op de afdeling intensieve zorg zijn nog 50 bedden bezet door coronapatiënten. Ook die cijfers blijven dus een dalende trend vertonen.

Laagste dodencijfers in 3 maanden

Sciensano noteerde gisteren ‘maar’ 2 nieuwe sterfgevallen. Dat is het laagste aantal sinds 12 maart, het absolutie begin van de epidemie in ons land. Het dodental door Covid-19 staat daarmee in België nu op 9.696.

Meer
Lees meer...