Coronavirus: 29 nieuwe opnames, trends blijven dalen

Corona
Isopix

Het Nationaal Crisiscentrum heeft de nieuwe cijfers van de coronacrisis in ons land bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat de dalende trend van de afgelopen weken zich verder blijft zetten.

Het aantal besmettingen, overlijdens en ziekenhuisopnames ten gevolge van het coronavirus blijft verder dalen. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers die het Nationaal Crisiscentrum heeft bekendgemaakt.

Laagste aantal besmettingen sinds maart

In de afgelopen 24 uur zijn in ons land 23 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus, 8 daarvan overleden in woonzorgcentra. Er werden 125 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er opnieuw een stuk minder dan gisteren, toen werden er nog 212 nieuwe besmettingen gemeld.

Het is van half maar geleden dat het aantal nieuwe besmettingen lager lag dan 200. Dat is verwonderlijk omdat er tegenwoordig heel wat meer wordt getest dan toen. In totaal zijn er in ons land nu 9.453 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Daarbij zijn wel 3.784 vermoedelijke gevallen meegerekend. Het totale aantal besmettingen in ons land staat op dit moment op 58.186.

Bezetting ziekenhuis daalt verder

In de afgelopen 24 uur werden ook 29 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Maar er werden ook heel wat mensen ontslagen uit het ziekenhuis, waardoor het totale aantal ingenomen ziekenhuisbedden nu op 890 staat. Dat zijn er 47 minder dan gisteren.

Op intensieve zorgen zijn er ook 14 bedden vrijgekomen. Daar zijn nu nog 173 bedden ingenomen door coronapatiënten. Ter vergelijking: op het hoogtepunt van de coronacrisis lagen er bijna 6.000 mensen in het ziekenhuis, waarvan meer dan 1.000 op intensieve zorgen.

Brazilië

Het nieuwe zwaartepunt van het virus ligt nu in Zuid-Amerika. Vooral Brazilië is zwaar getroffen door het virus. Het land is met 468.338 besmettingen ondertussen het land met het op één na grootste aantal. De Verenigde Staten hebben met 1.783.132 nog steeds het hoogste aantal besmettingen ter wereld.

Wereldwijd zijn er nu 5.919.364 mensen besmet geraakt met het virus dat in december vorig jaar voor het eerst opdook in China. De dodentol staat ondertussen op 364.459.

Gesponsorde artikelen