Coronavirus: opnieuw 140 doden, ziekenhuisopnames stabiliseren

Er zijn in ons land opnieuw 140 mensen overleden aan het nieuwe coronavirus. Dat heeft het Crisiscentrum bekend gemaakt op hun dagelijkse persconferentie. Toch is er ook hoopgevend nieuws uit de ziekenhuizen.

De 140 overlijdens liggen volgens het Crisiscentrum in de lijn van de verwachtingen. Ook de voorbije dagen overleden een gelijkaardig aantal Belgen. Het totale dodental door het nieuwe coronavirus in ons land staat nu op 1.283.

Ziekenhuisopnames

Toch is er ook goed nieuws, want het aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft stagneren. Er zijn de voorbije 24 uur opnieuw 503 mensen opgenomen. Dat cijfer ligt in de lijn met de voorbije dagen en stijgt dus niet verder.

Er mochten ook opnieuw 375 mensen het ziekenhuis verlaten. In totaal liggen nu 5.678 mensen in het ziekenhuis, waarvan 1.245 op de afdeling intensieve zorg. Daarmee is iets meer dan de helft van de beschikbare bedden op intensieve zorg bezet.

“Hou vol”

“Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag stabiliseert al een aantal dagen tussen 500 en 600. Dat is goed nieuws. Het getal blijft wel hoog, de druk op de ziekenhuizen ook”, legt viroloog Steven Van Gucht uit.

Hij beklemtoont dan ook dat het belangrijk is om de opgelegde maatregelen te blijven respecteren, ondanks het mooie weer. “Geniet van het mooie weer, maar hou vol. Nodig geen mensen uit”, besluit Van Gucht.

Bekijk hier de persconferentie van het Crisiscentrum

Meer
Lees meer...