Coronavirus: 76 overlijdens, 210 patiënten ontslagen uit het ziekenhuis

De voorbije 24 uur zijn 76 mensen overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. De dalende trend bij het aantal overlijdens wordt dus verdergezet. Nog een dalende trend kunnen we vinden bij het aantal bevestigde besmettingen per dag. De voorbije 24 uur werd bij 585 Belgen een besmetting met het nieuwe coronavirus vastgesteld.

Van die 585 besmettingen, werden er 407 vastgesteld in Vlaanderen, 129 in Wallonië en 45 in Brussel. Van de overige 4 besmette mensen is de woonplaats niet bekend. In totaal zijn nu 52.596 Belgen officieel besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het Nationaal Crisiscentrum.

Minder coronapatiënten in de ziekenhuizen

In de ziekenhuizen zijn nu in totaal 2.381 coronapatiënten opgenomen. De voorbije 24 uur zijn er 76 patiënten bijgekomen. Het totale aantal ligt op 134 patiënten minder dan gisteren, want 210 coronapatiënten mochten de ziekenhuizen verlaten. Het totale aantal ontslagen sinds 11 maart staat nu op 13.411.

Corona Covid-19 België
EPA

Ook op de afdelingen intensieve zorgen liggen er minder patiënten. In totaal gaat het om 502 patiënten met Covid-19. Gisteren waren dat er nog 508, dus zes meer.

Dodelijke slachtoffers

De afgelopen 24 uur overleden 76 Belgen aan de gevolgen van Covid-19. Van die doden vielen er 37 in de ziekenhuizen, en 39 in de Belgische woonzorgcentra. Het grootste deel van de dodelijke slachtoffers in woonzorgcentra van de voorbije 24 uur, was officieel besmet met het coronavirus (69 procent).

De totale dodentol staat nu op 8.581. Daarvan overleed iets minder dan de helft (48 procent) in het ziekenhuis. Die mensen waren allemaal officieel besmet met het coronavirus. Iets meer dan de helft van de Belgische coronadoden (51 procent) overleed in een woonzorgcentrum.

Corona Covid-19 België
EPA

Die 51 procent bevat zowel mensen die officieel besmet waren met het virus (20 procent van de gevallen) en mensen die vermoedelijk overleden aan de gevolgen van Covid-19 (80 procent). Behalve in ziekenhuizen en woonzorgcentra, overleed ook een klein deel van de dodelijke coronaslachtoffers thuis (0,3 procent) of nog elders (0,4 procent).

“Hou vol”

“Het aantal bevestigde besmette personen in ons land neemt dus nog steeds toe”, klinkt het bij het Nationaal Crisiscentrum. “Het aantal nieuwe hospitalisaties stabiliseert verder, maar blijft vrij hoog. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.”

Meer
Lees meer...