Coronavirus update: alle trends blijven dalen, Dalle (CD&V) wil scholen open bij tweede golf

coronavirus update hospitalisaties overlijdens 31 mei 2020
EPA

Sinds gisteren zijn 40 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Alle trends blijven dalen. Liefst 118 mensen werden genezen verklaard en mochten het ziekenhuis verlaten. Momenteel liggen nog 821 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen van wie 168 op de afdelingen intensieve zorg. Van hen moeten 83 patiënten kunstmatig beademd worden. Ook vielen sinds gisteren 14 overlijdens door het coronavirus en werden er 195 besmettingen vastgesteld.

EPA

Van de 195 nieuwe besmettingen werden er 129 vastgesteld in Vlaanderen. De teller staat momenteel op 58.381 besmettingen in ons land. Van de 14 overledenen verbleven 8 mensen in het ziekenhuis en 6 in een woonzorgcentrum. 

“Er worden in ons land nog steeds nieuwe besmettingen vastgesteld, maar de trends dalen”, laat het crisiscentrum weten. “Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.” Zowel het aantal overlijdens als het aantal ziekenhuisopnames blijft dalen. 

Wie ziek is en symptomen vertoont zoals koorts, ademhalingsproblemen, hoesten en vermoeidheid, blijft best thuis en neemt best zo snel mogelijk en rechtstreeks telefonisch contact op met de huisarts.

(Verregaande versoepelingen in Frankrijk en Engeland vanaf volgende week.)

Scholen open bij tweede golf?

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) zegt dat een eventuele tweede golf van het coronavirus in ons land anders moet aangepakt worden. Volgens de minister moet het kind vanaf dag 1 centraal staan. Dalle stelt dat speelpleinen en skateparken niet opnieuw mogen worden gesloten, ook scholen niet. Daarnaast pleit Dalle voor een nieuw globaal plan om de overheidsfinanciën te saneren.

“We weten nu bijvoorbeeld dat de open ruimte niet zo schadelijk is voor de verspreiding van het virus. Speelpleinen en skateparken mogen wat mij betreft niet opnieuw gesloten worden”, zegt Dalle in de krant De Zondag.

“We houden ook de scholen best open. De sluiting van de scholen heeft een enorme impact gehad op kinderen. Zowat alle Europese landen hebben hun scholen gesloten. Met de kennis van vandaag zouden we dat niet meer mogen doen. We weten nu dat ook andere maatregelen, zoals contactbubbels, de verspreiding kunnen tegengaan.”

(Goede verluchting cruciaal om besmetting met coronavirus tegen te gaan.)

Gesponsorde artikelen