Coronavirus: aantal nieuwe besmettingen daalt amper

coronavirus update overlijdens, hospitalisaties besmettingen 25 juni 2020
EPA

De voorbije 24 uur zijn de weekgemiddelden rond het coronavirus maar weinig veranderd. Tijdens de afgelopen week raakten dagelijks gemiddeld 93 mensen besmet met het virus. Dat is 1 procent minder dan tijdens de week ervoor. Daarnaast werden per dag gemiddeld 15 mensen met symptomen van Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis. Dat is 22 procent minder dan de week daarvoor. Het aantal doden daalt nog sterker, met 25 procent in vergelijking met de vorige weekcijfers. Het gaat om gemiddeld 6 dodelijke slachtoffers per dag.

Sinds dinsdag legt Sciensano, de gezondheidsorganisatie van de overheid, niet langer de focus op dagcijfers om de evolutie van het coronavirus in kaart te brengen, maar op de gemiddelden van de laatste 7 dagen. Op die manier zou de evolutie van de verspreiding van het virus in ons land gemakkelijker te analyseren zijn.

Voorlopig blijven zowel het aantal nieuwe besmettingen als het aantal nieuwe ziekenhuisopnames en overlijdens dalen. Tussen 15 en 21 juni werden er gemiddeld 93 nieuwe besmettingen vastgesteld in ons land. Tijdens de week daarvoor waren dat er nog 94. Dat is een langzame, maar zekere daling van 1 procent.

(Nationale Veiligheidsraad: uitbreiding bubbel naar 15, evenementen buiten met 400 mensen, mondmaskers niet verplicht.)

Stergevallen en hospitalisaties dalen sneller

Pixabay

Daarnaast daalt ook het aantal nieuwe hospitalisaties. Tussen 18 en 24 juni was er sprake van gemiddeld 15 nieuwe ziekenhuisopnames per dag. Tijdens de week ervoor waren dat er nog 20. Er is dus sprake van een daling met 22 procent.

De sterfgevallen dalen met 25 procent op weekbasis. Van 15 tot 21 juni stierven er in ons land gemiddeld 6 mensen per dag door Covid-19. De week voordien waren dat er gemiddeld nog 8. Het totaal aantal sterfgevallen staat nu op 9.726.

(In zee zwemmen toegestaan vanaf zaterdag maar redders mogen ons wettelijk niet beademen.)

School in Verviers gesloten

In de Waalse stad Verviers is een school gesloten nadat een besmetting met het coronavirus was vastgesteld bij één van de leerlingen. Dat heeft het kabinet van burgemeester Muriel Targnion (PS) laten weten aan de RTBF.

Van zodra de besmetting vermoed werd, werden meteen de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. De bewuste leerling werd in quarantaine geplaatst, net als enkele gezinsleden die naar dezelfde school gaan. Targnion meldt dat de school grondig gepoetst en gedesinfecteerd zal worden.

(Oxford test vaccin tegen coronavirus in Zuid-Afrika en Brazilië.)

Gesponsorde artikelen