Couleur Café 2020 pakt uit met Shaggy, Youssou N’Dour, Brihang en andere Belgische hiphop

epa

Dat Couleur Café 2020 een dik feestje wordt, staat nu al in de sterren geschreven. Het festival pakt uit met grote namen: Shaggy en Youssou N’Dour. Ook is de Belgische hiphopscene sterk vertegenwoordigd met Caballero & JeanJass, Le 77, Brihang en Roméo Elvis. Afspraak van 26 tot 28 juni.

Shaggy komt voor het eerst naar het Brusselse festival. De dancehall-koning is bij het grote publiek vooral bekend door zijn wereldhits zoals Boombastic en It Wasn’t Me.

Youssou N’Dour is echter een vaste klant op Couleur Café en zal alle alternativo’s ongetwijfels doen janken van ontroering. De Senegalese artiest zingt in de West-Afrikaanse mbalax-stijl, een mix van traditionele gezangen met percussie en Afro-Cubaanse arrangementen en toevoegingen. Youssou N’Dour heeft maar liefst 43 platen op zijn naam staan. De laatste was ‘History’ uit 2019.

Belgische hiphop

Brihang is van de partij! De West-Vlaamse raprevelatie pakte vorig jaar heel Vlaanderen in met zijn aandoenlijke song Steentje. Het Brusselse collectief Le 77 speelt een thuismatch. Ze zijn bekend van Lunetz, Bawlerangers, Handek en François d’Assise.

Ook het Belgische duo Caballero & JeanJass zal op de planken staan. Het laatste wapenfeit van de act dateert van 2018. Toen bracht Caballero & JeanJass de plaat ‘Double hélice 3’ uit. Hun bekendste songs zijn Californie, TMTC, Dégueulasse, Sur Mon Nom en Challenge.

Gesponsorde artikelen