Left Right
scrollTop top

CR7 niet immuun voor #MeToo: politie Las Vegas heropent verkrachtingszaak Cristiano Ronaldo


CR7 niet immuun voor #MeToo: politie Las Vegas heropent verkrachtingszaak Cristiano Ronaldo

De politie in Las Vegas heropent het onderzoek naar een mogelijke verkrachtingszaak waarbij topvoetballer Cristiano Ronaldo betrokken is. Volgens het Amerikaanse model Kathryn Mayorga is ze door de Portugese speler in 2009 brutaal verkracht in een hotel in Las Vegas.

De politie in Las Vegas maakte gisteravond bekend dat op 13 juni 2009 een melding was binnengekomen over een seksueel misdrijf. Ook zou er toen een medisch onderzoek zijn uitgevoerd, zegt de politie. Volgens het strafwetboek van Nevada kan een aanranding; als die op tijd door de politie is gedocumenteerd, niet verjaren als strafbaar feit.

Ronaldo zou de Amerikaanse Kathryn Mayorga (34) op 12 juni 2009 in kamer 57306 van het Palms Hotel in Las Vegas brutaal hebben verkracht. In het interview met Der Spiegel zegt de vrouw dat hij haar 375.000 dollar betaalde om de zaak te regelen en dat als onderdeel daarvan moest Mayorga haar mond houden over het “incident”.

Geheimhoudingsovereenkomst

Nu, negen jaar later, voelt Mayorga zich niet langer gebonden door de geheimhoudingsovereenkomst. In Der Spiegel spreekt ze uitgebreid over haar redenen om nu openbaar te gaan, vertelt ze over hoe ze Ronaldo heeft leren kennen, hoe hij haar naar verluidt heeft verkracht, hoe de gerechtelijke deal tot stand kwam en hoe ze nog steeds lijdt onder de gevolgen van die nacht in 2009.

Ronaldo heeft inmiddels via zijn advocaat in Duitsland het Duitse tijdschrift aangeklaagd. Zijn raadsman spreekt van één van de grootste schendingen van privacyrechten van de laatste jaren.

Der Spiegel houdt vol dat de beschuldigingen wel waar zijn. Het blad zegt dat het e-mails, medische rapporten en politieverslagen heeft kunnen inkijken. “Die komen van meerdere bronnen en zijn ook allemaal nagekeken door gespecialiseerde collega’s.”

Vader van vier

Ronaldo heeft een relatie met de Spaanse Georgina Rodriguez, met wie hij in november vorig jaar een dochter kreeg. Rodriguez liet zondag op Instagram weten achter haar vriend te staan.

De vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar kreeg eerder een tweeling, die naar verluidt verwekt werd bij een Amerikaanse draagmoeder. Ook is hij vader van een achtjarige zoon, die eveneens via een draagmoeder verwekt zou zijn.

Sinds deze zomer speelt Ronaldo voor Juventus, dat hem overnam van Real Madrid. De aanvaller kwam eerder uit voor Manchester United en begon zijn loopbaan bij Sporting Lissabon.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443
Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown Icon
12:50

Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000...