Creatieve oplossingen voor autoproblemen

Creatieve oplossingen voor autoproblemen

Als je problemen met je auto hebt, dan ga je best gewoon even langs de garage. Toch halen sommige handige Harry’s de handen liever zelf uit de mouwen. Helaas lijkt het resultaat niet altijd zo doordacht. Wij zijn alvast benieuwd of ze nog thuis zijn geraakt.

Reservewiel ontbreekt? Zo kan je het ook oplossen. 

In België is het niet wettelijk verplicht om een volwaardig reservewiel mee te voeren als auto-onderdeel. Er bestaan ook alternatieve mogelijkheden bij een lekke band. Zo is er het “thuiskomertje”, waarmee je max. 90 km per uur mag rijden, of de bandenreparatieset om tot de dichtstbijzijnde autogarage te geraken. Deze heren zochten nog een andere, ietwat speciale oplossing… Benieuwd of zij uiteindelijk zijn thuisgeraakt.

Bagageruimte te veel?  

Deze vader zocht wat verkoeling voor zijn twee zonen en zichzelf. Zijn pick-up leek hem een perfect alternatief voor een zwembad. De hete zomer en overschot aan bagageruimte zorgden hier voor een mooi resultaat. Dankzij een plastiek zeil en wat plakband kreeg de wagen een tweede leven. 

… of te weinig?

In sommige landen gebruikt men auto’s ook voor de landbouw. Omdat de afstanden tussen de boerderijen en het veld te groot zijn, gebruikt men de wagen. Zo kan men makkelijk dieren voederen of  kleine zaken vervoeren. Omdat de koffer van een compacte wagen iets te klein is, bedachten enkele boeren een praktische oplossing. Geef toe, het ‘hout’ steek.  

Motor kapot? Zoek wat extra paardenkracht. 

Wat doe je met het koetswerk van een kapotte wagen? Hergebruiken. Deze boeren maakten van enkele wrakken, handige koetsen. Niet meteen het soort koets dat je verwacht op een trouw of defilé, maar toch leuk om naar te kijken. 

Geen budget voor extra opties?  Maak ze zelf!

Airbags redden elk jaar vele mensenlevens. Tegenwoordig zitten ze standaard in elke nieuwe wagen, maar bij oudere modellen kunnen ze vaak ontbreken. Deze handige Harry heeft er zelf één gemaakt. Hij nam een papieren zak, blies ‘m op… Wij hebben wel onze twijfels over de veiligheid van zijn knutselwerk. 

Antidiefstal

Autodieven worden steeds inventiever, maar ook autobestuurders zoeken naar oplossingen. Een stuurslot of wielklem behoren tot de meest effectieve middelen, maar zijn niet altijd even goedkoop. Deze creatievelingen zaten krap bij kas en zochten een oplossing om met een gerust gevoel te kunnen parkeren. Een simpele ketting en een slot lijken misschien wel effectief, maar je moet wel steeds boven een rioolput parkeren.  

Airco

Bij tropische temperaturen is een goedwerkende airco een godsgeschenk. Een airco is tegenwoordig één van de meest gekozen opties bij een nieuwe wagen. Hoewel de eerste auto met airconditioning al in 1940 van de band rolde, hebben vele oudere wagens nog geen airco. Deze eigenaars hebben de optie er achteraf zelf op gemonteerd.  Zo houden ze met een beetje creativiteit toch het hoofd koel bij warme temperaturen. De stroomgroep op de koffer moeten ze er maar bijnemen.  

Hangt je uitlaatpijp los? 

Als er iets loshangt aan je wagen, laat je dat meteen repareren. Sommige mensen hebben echter genoeg aan een simpel touw. Hoogstwaarschijnlijk lieten deze doe-het-zelvers zich inspireren door hun jeugdidool MacGyver. 

Verkeerde wagen gekozen? 

Deze bestuurder was niet tevreden over de offroad-prestaties van zijn wagen. Toen hij regelmatig vast kwam te zitten, zocht hij naar een simpele oplossing. Die vond hij in een bandencentrale in de buurt. Met deze kleine aanpassing maakte hij van een gewone stadswagen een heuse monstertruck. Makkelijk tijdens de winter, maar het jaagt je verbruik wel meteen de ‘hoogte’ in. 

Deze jongeheer was niet tevreden met de wagen die hij van zijn ouders kreeg. Hij trok met enkele vrienden aan de slag en toverde een cabrio tevoorschijn. Benieuwd of zijn ouders even tevreden zijn met het resultaat. Ook nog even vermelden dat kop-staartaanrijdingen iets harder kunnen aankomen. 

Gesponsorde artikelen