‘Creed III’ is nu te streamen op Prime Video

De Rocky-spin-off Creed III is vanaf vandaag gratis te bekijken voor abonnees via Prime Video. In die film spelen Michael B. Jordan (Adonis ‘Donnie’ Creed) en Jonathan Majors (Damian ‘Dame’ Anderson) de hoofdrollen.

Na zes Rocky-films tusssen 1976 en 2006 werd de franchise opgevolgd met Creed (2015) en Creed II (2018). Die eerste film was van de hand van Ryan Coogler, die zowel het scenario als de regie voor zijn rekening nam. Creed kreeg heel wat positieve recensies en kon ook op veel interesse rekenen. Voor het vervolg werd Steven Caple Jr. aangetrokken als regisseur, omdat Coogler het te druk had met Black Panther. Ook Creed II werd een succes.

Michael B. Jordan en Jonathan Majors

Voor Creed III moest de filmreeks weer op zoek naar een nieuwe regisseur en die vond het verrassend bij Michael B. Jordan. De hoofdrolspeler uit de Creed-franchise maakt daarmee zijn regiedebuut in een film waarin hij nog steeds zelf Adonis ‘Donnie’ Creed speelt.

Creed III speelt zich zeven jaar na de gebeurtenissen van de vorige film af. Voor Donnie loopt zowel zijn leven als zijn carrière nog steeds van een leien dakje. Maar dan duikt ineens Damian ‘Dame’ Anderson, gespeeld door de in opspraak geraakte Jonathan Majors (Da 5 BloodsLoki), op. Deze jeugdvriend was zelf ooit een bokstalent, maar belandde na een incident – waar ook Donnie bij betrokken lijkt te zijn – 18 jaar in de gevangenis. Nu hij vrijgekomen is, wil Dame iets van zijn leven maken. Daarvoor begint hij ook opnieuw met boksen, maar al snel blijkt dat hij vol zit met woede en wraak koestert. Er zal voor Donnie uiteindelijk niets anders opzitten dan zijn vervreemde jeugdvriend te confronteren in een ultiem gevecht in de ring.

Incidenten in cinema’s

Creed III verscheen op 1 maart bij ons in de cinema en kreeg daarbij aanvankelijk zeer gemengde reacties. Uiteindelijk wist de film toch steeds meer mensen te overtuigen en ontstond er in verschillende cinema’s zelfs een zeer vreemde hype. Op meerdere locaties moest de screening stilgelegd worden doordat er gevechten waren ontstaan in het publiek.

De precieze oorzaak van die incidenten is niet geweten. Volgens sommigen zou het vele testosteron in de film enkele aanwezige mannen mogelijk agressief hebben gemaakt. Die zouden bovendien het idee gehad hebben dat ze zich moesten bewijzen tegenover hun vriendinnen, omdat die nogal enthousiast waren geworden over de afgetrainde lijven van hoofdrolspelers Michael B. Jordan en Jonathan Majors.

(Her)bekijk hier de trailer van Creed III:

Creed III is nu te streamen via Prime Video.

Meer
Lees meer...