Creepy: Russische tieners zien Putin als hun god

Tieners in Rusland zijn dol op hun Vladimir Putin. Ze kopen en dragen T-shirts van hem, hangen posters van hem op alsof hij een popster is. Fotografe Bela Doka legde het fenomeen vast, en dit zijn haar prachtige foto’s.

“Ik hou ervan hoe Putin zijn vrouw en kinderen behandelt, ik vind hem een geweldige man en papa. En hij heeft mensen Rusland weer doen respecteren”, zegt Tanya Arkhipova.

“Rusland is verrezen onder Putin en het gaat nieuwe hoogtes bereiken”, gelooft Yulya Nikolaeva.

Lena, 19, is een derdejaarsstudente Filologie aan de Moscow State Pedagogical University. Ze spreekt prefect Engels. “I really like that Putin works on connections with other countries. Our life is more streamlined and structured. I like it that Putin completes everything he starts. He is a very multi-faceted person, for example he does judo, goes fishing and skiing. I think he is a good role-model for young people.”

Alina, 19, studeert voor onderwijzeres. “Voor mij is Putin de president die ons land uit de crisis en naar een nieuw tijdperk heeft geleid. Zijn persoonlijkheid spreekt mij echt aan.”

Alina “beschouwt zichzelf als een patriot”. 

Artyom strijkt zijn favoriete PutinT-shirt.

Lyosha & Tanya Skoropistseva: “Putin versterkt onze liefde voor elkaar”.

Yulia Minazhetdinova: “Putin is mijn held, hij inspireert me, geeft zin aan wat ik doe. Ik heb pins, verschillende T-shirts en posters en een screensaver.”

Nadya Toporivskaya: “Ik geloof in Putin.”

Ze heeft haar eigen altaartje voor Putin in haar appartement in Moskou.Liefde is: samen naar Vladimir kijken.Of samen over Vladimir lezen.

Yulja: “Ik kan alleen goede dingen over Putin zeggen, hij heeft zoveel voor ons land gedaan.”

Lena in haar keuken.

Vika: “Putin is als God voor mij. Ik zie hem als een soort vader. De perfecte man ook. Ik wil een echtgenoot vinden zoals hem!”

Naar de kermis in Putin-shirt.Of thuis chillen.Roman haalt trots zijn vlag boven.
Meer
Lees meer...