Crisis in Duitse dierentuin: “We moeten onze dieren aan elkaar voeren om te kunnen overleven”

Tijger
Shutterstock

De directeur van de Duitse Neumünster Zoo overweegt om haar dieren aan elkaar te voeren om te verkomen dat ze verhongeren. Door de coronacrisis is er een tekort aan geld en middelen om de dieren op een goede manier te kunnen onderhouden.

De coronacrisis treft alles en iedereen. Ook voor de dieren zou de pandemie wel eens fataal kunnen aflopen. Door de coronamaatregelen, lopen de dierentuinen namelijk heel wat geld mis. De situatie is zelfs zo ernstig dat Verena Kaspari, de directeur van de Duitse Neumünster Zoo overweegt om de dieren aan elkaar te voeren. Dat laat ze weten aan de Duitse televisiezender Welt.

Dieren op een dodenlijst

De dierentuin stelde zelfs een lijst op met dieren die geslacht moeten worden om te verkomen dat andere soorten verhongeren. De dierentuin beseft dat het om een zeer drastische maatregel gaat maar onderstreept dat het weinig alternatieven heeft. Zonder nieuwe inkomsten is het voor de dierentuin onmogelijk om de dieren elke dag van vers voedsel te voorzien.

Euthanasie

Ook voor de dieren die niet op de lijst staan vreest Kaspari het ergste. “Als we onze dieren niet langer kunnen voeden, zijn we genoodzaakt om hen te euthanaseren.”, klinkt het. De dieren uit de Neumünster Zoo lijken ten dode opgeschreven. Hen overbrengen naar een andere dierentuin, kan niet. Door de coronamaatregelen is het niet toegestaan om de dieren te verplaatsen naar een ander verblijf.

Gesponsorde artikelen