Crombez (sp.a) haalt uit naar Tommelein (Open Vld): “Hij stuurt onjuistheden de wereld in”

Crombez (sp.a) haalt uit naar Tommelein (Open Vld): “Hij stuurt onjuistheden de wereld in”

John Crombez (sp.a) heeft op Facebook uitgehaald naar Bart Tommelein (Open Vld). Die had in het parlement gezegd dat Crombez zondag in De zevende dag dingen had verzwegen. Crombez plaatste onmiddellijk een filmpje op zijn Facebookpagina om te bewijzen dat dat niet klopt en wees Tommelein erop dat hij zelf “onjuistheden de wereld instuurt”. Tommelein heeft zich ondertussen al verontschuldigd.

Door de recente gebeurtenissen rond vergoedingen voor politici in intercommunales en bedrijven, werd er vandaag in het parlement hevig gediscussieerd. In een van die discussies haalde Bart Tommelein zwaar uit naar John Crombez.

Die had zondag in De zevende dag gezegd dat we een voorbeeld moeten nemen aan zijn partijgenote Freya Vandenbossche die 1.200 mandaten heeft geschrapt in de energiesector en de sociale huisvestingsmaatschappijen.

Verontschuldigingen

Tommelein zei in het parlement dat Crombez verzwegen had dat 458 van die mandaten uit de sociale huisvestigingsmaatschappijen kwamen. De sp.a-politicus plaatste snel een filmpje op zijn Facebookpagina om te bewijzen dat dat niet waar is en wees zo Tommelein op zijn eigen onjuistheden.

Tommelein heeft zich ondertussen op Twitter al verontschuldigd tegenover Crombez. Blijkbaar had de Open Vld’er een ander fragment gezien waarin enkel zou gesproken zijn over 1.200 mandaten in de energiesector en dus niet over die in de sociale huisvestigingsmaatschappijen. VRT-journalist Ivan De Vadder merkt echter op dat ook dat niet helemaal klopt. .

Bekijk hier het filmpje

Gesponsorde artikelen