90’s film ‘Cruel Intentions’ krijgt toch televisiereboot

De tienerfilm Cruel Intentions is een klassieker uit eind de jaren negentig, met onder andere Reese Witherspoon in de hoofdrol. Velen kunnen met nostalgie naar de filmreeks terugkijken en nu ook vooruitkijken, want Amazon komt met een nieuwe achtdelige serie gebaseerd op het drama uit 1999.

Amazon is niet de eerste die met het idee komt om van Cruel Intentions een televisiereeks te maken. Eerder waren er ook plannen om een serie te maken met in de hoofdrollen Sarah Michelle Gellar, Ryan Philippe, Selma Blair en Reese Witherspoon. Dat zijn ook dezelfde acteurs en actrices uit de originele film. Ook andere televisienetwerken als NBC en Fox deden pogingen, maar die liepen uiteindelijk op niets uit.

Prime of Freevee?

Hoewel het project in de maak was bij Freevee, de gratis streamingdienst van Amazon, zeggen insiders dat er een kans is dat de serie doorschuift naar betalende zuster-streamingsdienst Amazon Prime Video. Beide platformen hebben tot op heden nog geen reactie gegeven.

Succes

Cruel Intentions is een Amerikaanse tienerdrama dat gebaseerd werd op de Franse roman Les Liaisons Dangereuses uit 1782. Het verhaal speelt zich af in Washington DC en volgt een roekeloze broer en zus, Sebastian en Kathryn, die er alles aan doen om aan de top te blijven op hun elitaire universiteit.

De film deed het ook goed op de box office en bracht wereldwijd meer dan 75 miljoen dollar (zo’n 64 miljoen euro) op. Het originele budget lag slechts op een kleine 10 miljoen euro.
Het succes van de film leidde tot een prequel in 2000, een vervolg in 2004 en een jukeboxmusical in 2015. Nu vervolledigt een televisiereeks van Amazon dat rijtje.

Meer
Lees meer...