Crush en j-hope van BTS lossen groovy samenwerking ‘Rush Hour’

De Zuid-Koreaanse singer-songwriter Crush heeft vandaag z’n nieuwe nummer Rush Hour uitgebracht. Enkele dagen geleden kwamen we te weten dat het ging om een samenwerking met j-hope van BTS. Het is een aanstekelijk groovy nummer waarin beide artiesten perfect tot hun recht komen.

Sinds de aankondiging van BTS dat ze zich meer zouden focussen op hun solowerk, is er bijna geen week voorbij gegaan zonder dat er iets nieuw gedropt werd. Het gaat daarbij onder andere om fotoboeken, een kookboek, een concertfilm en een realityreeks. J-hope loste in juli al een volledig soloalbum, maar nu komt daar ook nog een samenwerking met Crush bij.

Crush

Crush is een Zuid-Koreaanse singer-songwriter. Hij begon zijn carrière in 2012 als deel van de crew VV:D samen met Zion.T, Gray, Loco en Elo. Later dat jaar verscheen zijn eerste single Red Dress. In 2014 verscheen het eerste soloalbum van Crush, ‘Crush on You’.

Hoewel Crush vooral bekendstaat als een R&B en hiphopmuzikant, maakte hij al verschillende ballades voor de soundtrack van K-drama’s. Daarnaast haalt hij ook vaak inspiratie uit jazzmuziek, wat hij combineert met hiphop- en rapmuziek. Sinds 2019 is Crush een van de artiesten onder het agentschap P Nation, waarvan PSY (de zanger van Gangnam Style) de CEO is. Zo was Crush ook te horen op een van de nummers op het nieuwste album van PSY.

Rush Hour feat. j-hope of BTS

Voor Rush Hour bundelde Crush zijn krachten met niemand minder dan j-hope van BTS. Rush Hour is een groovy nummer met een retro funky vibe. En dat werkt perfect bij de stijl van de twee artiesten die voor het eerst samenwerken.

J-hope staat bekend als een van de beste dansers in de K-popindustrie en dat laat hij in de videoclip van Rush Hour ook zien. In de nummers van zijn eigen soloalbum ‘Jack In The Box’, kwam j-hope niet echt aan dansen toe, maar in de clip van Rush Hour wordt er wel degelijk uitgebreid gedanst.

Bekijk hier de videoclip van Rush Hour:

Meer
Lees meer...