Cryptocrash nog niet voorbij: Bitcoin duikt richting grens van 20.000 dollar

De twee belangrijkste cryptomunten staan weer zwaar onder druk en naderen symbolische koersniveaus: Bitcoin hangt nog net boven 20.000 dollar, Ethereum flirt met een koers van 1.000 dollar.

Bitcoin stond om 11 uur met een dagverlies van 10 procent op de tabellen en dobberde rond 20.200 dollar. Ethereum kreeg een dreun van 15 procent in de voorbije 24 uur en is gezakt naar circa 1.030 dollar.

Een koers onder 21.000 dollar voor Bitcoin zet het softwarebedrijf MicroStrategy, een toonaangevende speler in de cryptowereld, onder zware druk. Het heeft immers Bitcoins in onderpand gegeven voor een lening en kan gedwongen worden om extra waarborgen op te hoesten.

Daarbij is het niet uitgesloten dat het bedrijf tot een noodverkoop van een pakket Bitcoins moet overgaan, wat alleen maar nog meer neerwaartse druk zou zetten op de koers.

Oplopende waardeverliezen

Op amper een week tijd is Bitcoin 33 procent van zijn waarde kwijtgespeeld en Ethereum zelfs 42 procent. Ook de kleinere cryptomunten, van Cardano over Ripple tot Dogecoin, krijgen zware klappen.

(ns)

Meer
Lees meer...