Left Right
scrollTop top

‘Cupido Ofzo’: het unieke datingbureau van Karen Damen en Ruth Beeckmans schiet in actie


Cupido Ofzo
© Karen Damen, Ruth Beeckmans en Julia in ‘Cupido Ofzo’ – VTM

Vanavond is op VTM de eerste aflevering van Cupido Ofzo te zien. In dat programma vol liefde volgen we hoe acht mensen met een beperking of stoornis op date gaan met iemand die Karen Damen en Ruth Beeckmans voor hen hebben uitgezocht.

Vanavond leren we Damon en Julia kennen. Zij zijn de eerste twee ‘klanten’ van het unieke datingbureau dat Karen Damen en Ruth Beeckmans in Cupido Ofzo uitbaten. Het datingbureau is speciaal opgericht om mensen met een beperking of stoornis aan een date (en hopelijk ook een relatie) te helpen, want “mensen die veel liefde geven, moeten minstens evenveel liefde krijgen”.

Damon (26)

Cupido Ofzo Damon
Cupido Ofzo Damon – VTM

Damon is 26 en lijdt aan Autisme Spectrum Stoornis. Hij werkt voor de overheid en als hij daarmee klaar is, leest hij graag strips, luistert hij muziek en speelt hij graag minigolf of bowling. Door z’n stoornis is het belangrijk dat z’n leven goed gepland en gestructureerd is. En soms heeft Damon het lastig als dat niet het geval is.

“Ik weet niet wat er op me gaat afkomen”, vertelt Damon. “Allez, wel dat Karen en Ruth op me gaan afkomen, maar de rest, dat weet ik niet, hé. Of ik weet wat ik ga zeggen tegen mijn date? Dat is te zien wat ze mij vraagt, hé. Ik heb het soms moeilijk om mensen aan te spreken gewoon omdat ik niet weet hoe ik daaraan moet beginnen.”

Julia (21)

Cupido Ofzo Julia
Cupido Ofzo Julia – VTM

Julia is 21 en heeft DCD – een coördinatie- en ontwikkelingsstoornis – en een lichte vorm van autisme. Schrijven en rekenen gaan wat moeilijk, motorisch loopt het soms nogal stroef en Julia heeft net als Damon graag structuur en duidelijkheid. Ze is dol op theater en acteren, houdt van dansen, babbelen en zowat alles wat avontuurlijk is.

“Iemand die ook culturele interesses heeft, zou wel leuk zijn”, laat Julia weten. “Qua uiterlijk maakt het me niet echt uit, hij mag bij wijze van spreken groen haar hebben, het is het innerlijk dat telt. Een hoog teddybeergehalte is wel tof. Iemand die niet fake is, die écht is. En ik zoek een open iemand want ik ben zelf een enorme flapuit.”

Bekijk hier de trailer van Cupido Ofzo:

Cupido Ofzo is vanaf vanavond elke maandag te zien om 20.35 op VTM.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  681.250
 • Aantal
  doden
  20.554