Left Right
scrollTop top

Cyberkalifaat haalt TV5Monde uit de lucht met superhack


Cyberkalifaat haalt TV5Monde uit de lucht met superhack

Het Cyberkalifaat, een collectief hackers dat werkt in naam van Islamitische Staat, heeft vannacht het globale Franstalige TV5Monde-netwerk platgelegd. 11 zenders, alle websites en ook alle sociale media-pagina’s van de zender.

TV5Monde is een beetje de wereldomroep van de Franstalige gemeenschap in de wereld, en bereikt volgens het netwerk op die manier maar liefst 240 miljoen huiskamers. Het zegt degelijk 32 miljoen kijkers te hebben. Alle 11 kanalen die geassocieerd zijn met de zender gingen er gisterenavond omstreeks 22 uur uit door wat netwerkdirecteur Yves Bigot omschrijft als een “extremely powerful cyberattack.”

TV5Monde verloor ook de controle over z’n websites en pagina’s op onder meer Facebook. Op die social media accounts waren logo’s van het Cyberkalifaat en Islamitische Staat te zien en werden links gepost naar propagandamateriaal van de terroristische beweging. In de video wordt de aanslag op Charlie Hebdo en de Joodes supermarkt in Parijs geprezen.

Daarnaast meldde het Cyberkalifaat dat het de families van Franse soldaten die “samenwerken met de Amerikanen” opspoort en hen zal bedreigen. Het beweert ook “vertrouwelijke informatie van TV5MONDE” te hebben buitgemaakt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…