Musk: “Cybertruck wordt volgend jaar geleverd en is mogelijk ons beste product ooit”

Tijdens een videoconferentie met investeerders op woensdag, onthulde Tesla-CEO Elon Musk dat het bedrijf van plan is om volgend jaar te beginnen met de levering van zijn veelbesproken Cybertruck.

“We verwachten nog steeds halverwege volgend jaar de productie van de Cybertruck te starten”, zei Musk. “We zijn erg enthousiast over het product, wat mogelijk onze beste ooit zou kunnen zijn.” Het voertuig zal worden gebouwd in de Tesla Gigafactory in de Amerikaanse stad Austin, voegde de CEO toe.

Tesla kondigde de truck in 2019 aan, met het doel om de productie eind 2021 te starten. Echter in augustus dat jaar meldde het bedrijf een vertraging tot 2022, waarna Musk later zelf de productie verplaatste naar “hopelijk ergens in 2023”. In de tussentijd hebben de concurrenten Ford en Rivian niet stilgezeten en hebben ze hun eigen elektrische pick-up gelanceerd.

Tijdens het gesprek ging Musk niet in op wat Tesla nog moest doen om de pick-up op de weg te krijgen. 

Onveilig voor voetgangers en gebrek aan kreukelzones

De autofabrikant heeft in het verleden te kampen gehad met verschillende (productie)problemen bij zijn bestaande modellen, en de Cybertruck is daarop geen uitzondering. 

Zo zouden er veiligheidsproblemen zijn omtrent het ontwerp van het voertuig, waarbij de scherpe randen een gevaar zouden vormen voor voetgangers. Daarnaast zijn deskundigen bezorgd over het gebrek aan zogenaamde kreukelzones, die een groot deel van de energie absorberen bij een botsing.

Metalen bal

Musk onthulde de elektrische pick-up voor het eerst in november 2019, tijdens een promotie-evenement in Los Angeles. De iconische presentatie werd gekenmerkt door een demonstratie van de splintervrije en kogelwerende ruit van het voertuig. Een assistent van het bedrijf slingerde een metalen bal naar de zijruit, die onmiddellijk werd verbrijzeld. Iets waar Musk niet op had gerekend.

Een assistent van het bedrijf slingerde een metalen bal naar de zijruit, die onmiddellijk werd verbrijzeld. (REDERIC J. BROWN/AFP via Getty Images)

Tesla’s tweede generatie Roadster staat ook gepland voor volgend jaar, hoewel er hieromtrent geen verdere details zijn vrijgegeven.

Het bedrijf geeft daarnaast aan dat het ruim 75 procent van de Bitcoins die het bezit heeft verkocht. “De reden dat we een aantal van onze Bitcoin-holdings hebben verkocht, was dat we niet zeker wisten wanneer de COVID-lockdowns in China zouden verminderen, dus het was belangrijk voor ons om onze kaspositie te maximaliseren”, liet Musk weten.

(evb)

Meer
Lees meer...