D.O. (EXO) verlaat agentschap SM Entertainment

Zanger D.O. van de K-popgroep EXO verlaat het agentschap SM Entertainment. Zijn contract loopt in november af en de zanger heeft besloten om niet bij het agentschap, waarbij hij al sinds 2012 actief is, te blijven. D.O. blijft wel een lid van EXO.

De contracten van de leden van EXO bij SM Entertainment lopen dit jaar af. Daardoor zullen alle leden moeten beslissen of ze bij het agentschap blijven of andere oorden opzoeken. D.O. besloot om SM Entertainment te verlaten en zijn eigen agentschap op te richten.

D.O.

D.O., die eigenlijk Doh Kyung-soo heet, maakte in 2012 zijn debuut als main vocalist bij de boyband EXO, bekend van hits als Monster, Growl The Eve en Love Shot. In 2014 maakte D.O. ook zijn debuut als acteur en ondertussen was hij zo al te zien in tientallen series en films, waaronder Bad Prosecutor, Pure Love en The Moon.

Nadat hij al verschillende soundtracks voor series verzorgde, maakte D.O. in 2021 zijn solodebuut als zanger met de EP ‘Empathy’. Vorige maand verscheen zijn tweede EP ‘Expectation’, met de title track Somebody. Dit zal nu zijn laatste solowerk onder SM Entertainment zijn.

Eigen agentschap

Eerder deze week kwam het Zuid-Koreaanse medium JTBC naar buiten met het nieuws dat D.O. SM Entertainment zou verlaten. Niet veel later werd dat nieuws bevestigd door het agentschap. “Het exclusieve contract van D.O. met SM Entertainment zal begin november aflopen. Na lange discussies met D.O. hebben we besloten dat hij zijn activiteiten met EXO zal voortzetten bij SM Entertainment. Maar dat zijn acteer- en solowerk beheerd zal worden door een nieuw agentschap dat hij samen met een voormalige manager van SM Entertainment zal opzetten.”

Er verschenen deze week ook geruchten dat Chanyeol en Sehun van EXO naar een nieuw agentschap zouden overstappen, maar deze werden ontkracht door SM Entertainment. Het agentschap liet daarbij wel weten dat de leden, net zoals D.O. ervoor kunnen kiezen om hun eigen agentschap op te richten.

Begin dit jaar was er heel wat te doen rond Baekhyun, Xiumin en Chen. Zij klaagden SM Entertainment aan omdat het agentschap hen geen duidelijkheid kon geven over de financiën. Ze stelden het agentschap voor een ultimatum en lieten in juni weten dat ze het agentschap verlieten. Uiteindelijk bereikten de drie wel een akkoord met SM Entertainment en bleven ze wel actief bij SM Entertainment. Daardoor is D.O. dus het eerste actieve lid dat officieel SM Entertainment verlaat.

Meer
Lees meer...