Daar gaan we weer: buur trekt ten strijde tegen hangouderen op petanqueveldje in Beringen

Daar gaan we weer: buur trekt ten strijde tegen hangouderen op petanqueveldje in Beringen

In de Zandstraat in Beringen trekt een boze buur naar de rechter omdat hij vindt dat een petanqueveldje tegenover zijn huis hem te veel overlast bezorgt. De “hangouderen” van de Vriendenkring Nieuw Brugske storen hem met hun gejuich, maar ook de pokkeherrie die de petanqueballen kunnen volgens de buur niet. De Bestendige Deputatie gaf de man al ongelijk met zijn claim dat de vergunning die Beringen gaf onwettig zou zijn. Het wordt dus nu de vrederechter.

Ik moet mijn cliënt hierover nog spreken, maar ik denk dat hij burenhinder zal aanvoeren”, zegt advocaat Vic Engelen tegen Het Laatste Nieuws. “De man woont pal tegenover het petanqueveld en als je telkens ’s avonds lawaai hoort, is dat op den duur niet meer te harden. Iedereen zit in de zomer graag op zijn terras, maar de hele tijd geluiden van een spelletje petanque wordt een mens wel beu”, meent de advocaat.

De petanquespelers zelf reageren niet, het zijn buurtbewoners en ze willen geen olie op het vuur gooien. De burgemeester van Beringen, Maurice Webers, zegt dat hij er met zijn verstand niet bij kan en dat de petanquebaan net de samenhorigheid van de wijk verstevigt.

Verzuring alom, en daarom:

Gesponsorde artikelen