Daar gaan we weer: de Ice Bucket Challenge is terug, dit keer met Renée Zellweger

Daar gaan we weer: de Ice Bucket Challenge is terug, dit keer met Renée Zellweger

Net als we dachten dat die Ice Bucket-hype echt verleden tijd was, beginnen beroemdheden er opnieuw mee. De ALS-stichting wil er namelijk elk jaar in augustus opnieuw mee uitpakken, tot er een geneesmiddel gevonden is. En nu hebben ze Renée Zellweger aan de haak geslagen.

Iedereen herinnert zich de gigantische, wereldwijde hype van vorig jaar wel. Ieders Facebook-tijdslijn werd overspoeld door filmpjes waarin Jan en alleman een emmer ijswater over hun hoofd kapten, en vervolgens enkele vrienden uitdaagden om hetzelfde te doen. En als je dan toch bezig was, dan kon je ook maar beter wat geld storten aan de ALS-stichting, om een geneesmiddel te zoeken voor de verschrikkelijke ziekte waar onder meer Stephen Hawking aan lijdt.

De hype werd vorig jaar in gang geschoten door enkele beroemdheden uit voornamelijk uit Silicon Valley, waarna Hollywood en de rest van de wereld al snel volgden. Op anderhalve maand tijd werd er maar liefst 220 miljoen dollar (200 miljoen euro) opgehaald, dat intussen allemaal is geïnvesteerd in hoopgevende onderzoeksprojecten.

Maar dat geneesmiddel is er nog niet, en dus is er meer geld nodig. De ALS-stichting wil dan ook elk jaar in augustus de hype nieuw leven inblazen, en dus moeten opnieuw celebrity’s het goeie voorbeeld geven. Renée Zellweger is er zo eentje, en aan het einde van het filmpje daagt ze Colin Firth en Eddie Redmayne uit.

Gesponsorde artikelen