Daar gaat Elon Musk weer: noemt duiker Thailand na excuses opnieuw kinderverkrachter

Daar gaat Elon Musk weer: noemt duiker Thailand na excuses opnieuw kinderverkrachter

Elon Musk laat de jongste maanden vaker van zich horen in opvallende berichten op Twitter of door uitlatingen in de media. Musks opvallendste tweet was eentje die een Britse duiker, die actief was bij de reddingsoperatie in de Thaise grot, uitmaakte voor pedofiel. Een rel die in de kiem gesmoord leek toen Musk zich daarvoor excuseerde. Maar nu is ze weer volledig opgelaaid, want Musk heeft de man opnieuw zwaar beschuldigd.

In een e-mail aan Buzzfeed schrijft hij dat de Amerikaanse website moet stoppen met het “verdedigen van kinderverkrachters”. In juli maakte Musk de duiker, Vernon Unsworth, op Twitter namelijk al uit voor pedofiel.

Unsworth was betrokken bij de reddingsactie waarmee in juli twaalf jonge voetballers en hun coach werden bevrijd uit een Thaise grot.

Musk bood toen aan te helpen met het ontwikkelen van een mini-onderzeeër. De 63-jarige Unsworth noemde die suggestie een pr-stunt van Musk. Dat viel niet in goede aarde bij de topman van Tesla.

Excuses

De tweet van Musk leidde tot verontwaardigde reacties. Unsworth zei juridische stappen te overwegen. Een dag later werd de tweet verwijderd en een dag daarna bood Musk op Twitter zijn excuses aan.

Daarmee leek de kous af. Maar Musk werd vorige week dinsdag op Twitter opnieuw uit de tent gelokt door één van zijn volgers, die hem eraan herinnerde dat zijn opmerking aan het adres van Unsworth volledig uit de lucht gegrepen was.

Musk reageerde meteen. “Vind je het niet vreemd dat hij me niet heeft aangeklaagd?”, schreef Musk. “Er werd hem gratis juridische bijstand aangeboden.” Buzzfeed publiceerde dan gisteren mails met Musk. Daarin gaat Musk nog verder. “Ik stel voor dat je mensen belt die je kent in Thailand, onderzoekt wat er werkelijk aan de hand is en stopt met het verdedigen van kinderverkrachters, you fucking asshole“, schrijft hij in één van die mails.

I fucking hope he sues me

“Hij is een oude, vrijgezelle blanke man uit Engeland die 30 à 40 jaar lang naar Thailand is gereisd, vooral naar Pattaya Beach, totdat hij naar Chiang Rai verhuisde voor een kindbruid die toen rond de 12 jaar oud was”, schrijft Musk. “I fucking hope he sues me“, sluit hij af.

Musk laat de jongste tijd wel vaker van zich horen in opvallende berichten op Twitter of door uitlatingen in de media. Hij zei zelf al dat het komt omdat hij “onder enorme druk staat door de doelstellingen die hij zichzelf heeft opgelegd met Tesla”.

Maar Musk lijkt zich steeds irrationeler te gedragen. Zo twitterde hij enkele weken geleden plotseling dat hij Tesla van de beurs zou gaan halen en dat de financiering hiervoor klaar lag, zonder veel extra informatie te geven. Investeerders twijfelden aan zijn plannen en uiteindelijk maakte Tesla ook bekend dat het plan niet doorging.

Gesponsorde artikelen