Left Right
scrollTop top

Daar is Balenciaga terug: hemd aan een T-shirt voor meer dan 1.000 euro


Daar is Balenciaga terug: hemd aan een T-shirt voor meer dan 1.000 euro

Het Spaanse modemerk Balenciaga heeft z’n collectie voor de herfst van 2018 voorgesteld en daar zat alweer een apart kledingstuk in. Het ‘T-shirt Shirt’ kan je op twee manieren dragen, kost zo’n 1.100 euro en krijgt, zoals verwacht, veel reactie op Twitter.

Het luxemerk Balenciaga staat bekend voor hun opvallende en niet alledaagse kledingstukken. Zo’n stuk mocht dus niet ontbreken in hun collectie voor komende herfst. Deze keer is het het ‘T-shirt Shirt’, oftewel het ‘T-shirt Hemd’, dat heel wat reactie uitlokt op Twitter. Het ziet er misschien meer uit als een knutselproject uit de lagere school dan een designer stuk, maar je betaalt er toch 1.120 euro voor.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het een T-shirt met daar een hemd aan vastgemaakt. Twee mogelijkheden om het kledingstuk te dragen. Als je kiest om het T-shirt aan te doen, dan hangt het hemd voor je. Is het meer een gelegenheid om een hemd te dragen, dan hangt het T-shirt op je rug, een beetje zoals een cape.

IKEA-zak en crocs

Demna Gvasalia, creatief directeur van het Spaanse modemerk, vertelde in 2017 aan Vogue dat hij het wel leuk vindt als mensen de designs lelijk vinden. Ze geven er bij het merk niet om wat het publiek vindt en daardoor hebben we eerder al opvallende ontwerpen gezien.

Zo kwam het merk vorig jaar met een handtas die wel heel erg leek op de FRAKTA-tas van IKEA, al koste de designversie wel zo’n 2.000 euro. Ze toonden ons ook al hun versie van Crocs, maar dan met een plateau van 10 centimeter. En eerder dit jaar kregen we al de groene, plastic bloes van 730 euro, die verdacht veel wegheeft van de ‘vuilniszakken van het ACW‘.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810