Left Right
scrollTop top

Daar is de krokusvakantie! 9 leuke dingen om te doen in Antwerpen


Geen idee wat te doen tijdens de krokusvakantie? In Antwerpen valt elke dag wel iets te beleven. Boek een citytrip in deze topstad, overnacht in het gloednieuwe hotel A-STAY en laat je entertainen door alles wat Antwerpen te bieden heeft. Go and unfold the city!

1. Zet de vakantie goed in met een heerlijke, stevige brunch in het Felix Pakhuis

Bij het Felix Pakhuis, aan het Eilandje, kan je elke zaterdag en zondag terecht voor een uitgebreid brunchbuffet. Proef de vakantie en geniet van de lekkerste koffiekoeken en yummy verse salades. Niemand houdt je tegen om bij dat versgeperst appelsiensapje ook een glaasje cava te bestellen, natuurlijk ;-). Let the vacay begin! Meer informatie vind je hier: https://www.felixpakhuis.nu/resto/brunch

2. Houd je van een flinke dosis actie? Dan is een VR-avontuur iets voor jou …

De coolste escape rooms zijn ongetwijfeld die van The Park, aan het Antwerpse Zuid. Zij combineren de succesformule van een escape room met de eindeloze mogelijkheden van virtual reality en creëren zo de zotste avonturen. Verzamel je vrienden en laat je onderdompelen in een andere wereld.

3. … of een oldskool spannende escape room

Jezelf laten opsluiten en proberen te ontsnappen, het is razend populair. In Antwerpen vind je dan ook escape rooms bij de vleet. Zoals die van Antwerp Clue. Met zeven verschillende kamers raak je nooit uitgespeeld. Welke escape room je ook kiest, A-STAY is nooit veraf. Zeker niet met een Vélo, Bird of Scooty.

4. Neem een massa vrienden mee naar Citypolis

Is je vriendenkring te groot voor een doordeweekse uitstap? Dan is Citypolis iets voor jou. Met een groep van 15 tot wel 40 mensen doorkruis je de indoor stad Citypolis in een levensgroot gezelschapspel. Denk Stratego meets Monopoly en GPS-stadsspel meets lasershoot. Klinkt geweldig, toch?

5. Laat het beest in je los en ga met bijlen gooien …

Ja, je leest het goed. Bij Woodcutter, vlak aan de Schelde, mag je al je opgekropte frustraties channelen in het gooien van een bijl. Raak jij het houten blok?

6. … of haal het kind in jezelf naar boven

Bij Airzone Kontich, iets buiten Antwerpen, leef je je volledig uit op springkastelen, parcours en spelletjes die de vloer met je zullen aanvegen. Hoewel het niet in het hart van ’t Stad ligt, geraak je toch heel eenvoudig bij Airzone. Het station van Kontich is ongeveer een kilometer wandelen en aangezien A-STAY vlak aan het centraal station van Antwerpen ligt, ben je daar in no time.

7. ’s Avonds kan je nog gezellig een partijtje gaan bowlen …

Bowlen is de ideale avondactiviteit. Na het eten rustig wat kegels omverwerpen en strikes gooien. Er zijn verschillende bowlingbanen te vinden in Antwerpen, dus je vindt sowieso wel een lane voor jou en je vrienden.

8. … of een filmpje, concert of theatervoorstelling meepikken

In De Studio kan je sowieso terecht. Of je nu houdt van film, muziek, theater of dans, dit creatief hoofdkwartier biedt het allemaal. Het voormalige Studio Herman Teirlinck-gebouw ligt vlak aan het Mechelseplein, wat wil zeggen dat je na de voorstelling nog gezellig iets kan gaan drinken in één van de vele cafeetjes die je op het plein vindt.

9. En je sluit de vakantie af met een dik feestje in Ampère

View this post on Instagram

#lastfriday #ampereantwerp #techno

A post shared by Sofie Prinsen (@sofieprinsen) on

Op 29 februari kan je in Ampère terecht voor de heerlijke beats van Eagles & Butterflies, Nico Morano en Nick Bril. Om de avond goed in te zetten, kan je naar het pre-mixer event in hotel A-STAY, net aan de overkant van de straat. Daar zullen Nico Morano en Ampère residents het beste van zichzelf geven tussen 19u en 23u. You will be ready to party! Oh ja, newsmonkey mag, samen met partner A-STAY, 3 duo-tickets weggeven voor dit zalige feestje in het hippe hotel. Hoe je kans maakt? Check het in onze Facebookpost hieronder:

Attention, party animals! ?? Samen met onze partner A-STAY mogen we 3 duo-tickets weggeven voor een vet feestje in dit…

Geplaatst door newsmonkey op Maandag 24 februari 2020

Hoe je ideale uitstap tijdens de krokusvakantie er ook uitziet, je verblijf boek je natuurlijk bij het gloednieuwe hotel A-STAY. Voor 74 euro per nacht kan je voor de prijs van een taxirit naar huis gewoon lekker in het hartje van de stad blijven logeren. Bovendien is het hotel uitgerust met de meest moderne technologie en is het er ook nog eens erg gezellig.

Copyright: Raf Michiels

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…