Daar is Erdogan met zijn uitleg: “Brexit is pure islamofobie”

Daar is Erdogan met zijn uitleg: “Brexit is pure islamofobie”

Als Europese leiders niet snel iets doen aan de groeiende angst onder bevolking van de islam en Turkije, zullen na het Verenigd Koninkrijk snel meer landen uit de EU stappen, voorspelt de Turkse leider Erdogan. Volgens Erdogan is de verklaring voor de Brexit de groeiende islamofobie in het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa.

Erdogan had een field day. Hij kon het bijvoorbeeld ook niet laten om David Cameron eens door de mangel te halen. Die had eerder deze week gezegd dat het nog wel dat het jaar 3000 kan duren voordat de Turken bij de Unie mogen. Erdogan reageerde gisterenavond smalend dat Cameron een paar dagen na zijn opmerkingen zelf zijn plek kwijt is.

Islamofoob

Volgens Erdogan zijn tijdens de Brexitcampagne “de dubbele standaarden die gelden voor Turkije niet langer verhuld: er zijn alleen maar meer obstakels gekomen op het pad van Turkije. De manier waarop de hele EU met Turkije omgaat is islamofoob.”

Als Europese leiders niet snel iets doen aan de groeiende angst onder bevolking van de islam en Turkije, zullen na het Verenigd Koninkrijk snel meer landen uit de EU stappen”, voorspelde Erdogan. Vice premier Nurettin Canikli liet op Twitter weten dat “de Britten slechts de eerste zijn die van het schip springen. De desintegratie van de EU is begonnen”.

Erdogan gaf afgelopen week aan dat Turkije misschien zelf wel een referendum moet organiseren, over de vraag of de Turken überhaupt door willen gaan met gesprekken met de EU.

Gesponsorde artikelen