Daar is het WK, daar zijn de (goede of slechte) voetbalsongs

Daar is het WK, daar zijn de (goede of slechte) voetbalsongs

Sport en muziek houden de maatschappij samen en brengt mensen bij elkaar. Daarom ook dat er zoveel voetbalsongs zijn. Mensen zingen, brullen graag al die nummers mee terwijl ze supporteren. Ook dit jaar, voor het WK in Rusland, is het niet anders. Enkele songs op een rijtje. Welke zijn leuk, welke zijn niet leuk?

Bij ons is er veel te doen geweest rond het officiële anthem. Het werd geschrapt, en nu zijn er tientallen alternatieven. De radio’s gaan voor een nummer van Natalia, maar ook Pat Krimson, zanger Rinus, Nils van Zandt en Partie Plezier wagen hun kans. Maar wij kiezen hier voor de Pitaboys als grote kanshebber om het meeste ambiance te brengen.

In Zwitserland is er heel veel te doen geweest rond de keuze van het lied, maar uiteindelijk werd er gekozen voor OLE OLE, een nummer van DJ Antoine, te vergelijken met Regi in België en gekend van o.a. Welcome To Saint-Tropez. Zwitserland is verdeeld door het liedje. Wat vind jij?

En in Rusland hebben ze ook een Regi, daar heet die DJ Smash, superpopulair. De Russen komen met dit, EDM.

Het officiële anthem dan, is nog niet 100% gekend, het werd gemaakt door Will Smith & Diplo, volgens Billboard.com. Het Ijslandse nummer is wel gekend, en heet middle of the road

Groot-Britannië doet het met een nieuwe versie van Shout, de classic van Tears for Fears, nu gebracht door Dizzee Rascal samen met James Corden. James Corden? Die van Carpool Karaoke? Yep.

Het doet een beetje denken aan Fog On The Tyne, een nummer dat de populairste Britse voetballer ooit, Gazza, maakte. Zingen kon hij niet, wel grappig om een keer terug te horen.

En Coca Cola, hoofdsponsor, kon ook niet ontbreken. Jason Derulo stak voor hen iets in elkaar. Worden we hier wild van? Neen, maar hoeft ook niet, is een commercial natuurlijk. 🙂

Er zijn meer voetbalnummers, veel meer voetbalnummers. En er gaan er nog veel meer komen. Aan deze gaan we alvast al veel plezier beleven.

Gesponsorde artikelen