Daarom kan Bioshock Infinite de beste game van 2013 kan zijn

Daarom kan Bioshock Infinite de beste game van 2013 kan zijn

Al in het eerste kwartaal van dit jaar kwam Bioshock Infinite op de markt. Het was een titel waar menig gamer reikhalzend naar uitkeek. Alle informatie die erover naar buiten kwam, duwde de game nog voor de release richting toplijstjes. En het waren geen loze beloftes. Games uit de eerste jaarhelft dreigen nog wel eens vergeten te worden in lijstjes – net zoals de eerste jaarhelft bij de verkiezing van de Gouden Schoen -, maar Bioshock Infinite hoort gewoon bij de bovenste games uit het lijstje thuis. Waarom?

1. Elizabeth als geweldige sidekick

Elizabeth, de vrouw die je moet redden uit de handen van Comstock, is misschien wel de beste sidekick van de laatste jaren. Ze geeft het spel een heel andere wending, heeft een goed verhaal bij, en is effectief nuttig door allerhande voorwerpen voor je te verzamelen. Tegenstanders uitschakelen zal ze niet doen, maar liever dat dan hulpjes wiens enige opdracht schieten is maar duidelijk geprogrammeerd zijn om slecht te richten.

2. Ze werpen met plotwendingen om je oren

We gaan hier niet met spoilers alle fun vergallen voor zij die om welke reden dan ook het spel nog niet gespeeld hebben, maar het is al lang geen geheim meer dat er meer plotwendingen in het verhaal aanwezig zijn dan in het gemiddelde seizoen van topreeks 24. En het zijn geen wendingen die je van mijlenver ziet aankomen, in tegendeel. Van begin tot echt het allerlaatste moment, nooit zal je het gevoel hebben alsof je met het dertiende verhaal in een dozijn bezig bent.

3. Grafisch is het een hoogstandje

We werden dit jaar echt wel verwend op het grafische vlak. Bioshock Infinite was echter een van de eerste, en legde de lat wel erg hoog voor de concurrentie om zelfs maar het niveau te benaderen. Sommigen slaagden daar in, ander faalden volledig, maar de stedelijke omgeving kan – op current-gen – mogelijk nog mooier.

Waarom zou het BioShock Infinite niet kunnen worden?

Het eindverhaal duurt erg lang, zonder je echt iets te doen hebt. Eerder in de game ondervonden we ook regelmatig problemen me de skyhook, en Elizabeth werpt regelmatig munitie voor het foute wapen.

Gesponsorde artikelen