Daarom kan Rayman Legends de game van het jaar zijn

Daarom kan Rayman Legends de game van het jaar zijn

Van alle spelfiguren op leeftijd is Rayman de enige die echt beter wordt met de jaren. Het eerste spel verscheen alweer 18 jaar geleden, maar in 2013 bracht Ubisoft zonder twijfel de beste game uit de reeks op de markt. We hadden er niets dan superlatieven voor over, dus daarom komt Rayman Legends zeker in aanmerking om game van het jaar te worden.

1. Het beste platformspel

Op het einde van 2013 kwam Nintendo nog met de langverwachte Super Mario 3D World. Een steengoed spel, maar er zijn toch enkele redenen waarom we Rayman Legends net dat tikkeltje leuker vonden. Bovendien bracht Ubisoft de beste versie van het spel uitgerekend op de Nintendo Wii U uit. Allemaal redenen waarover we het hieronder hebben. Laat ons dus volstaan met het volgende besluit: Rayman Legends was het beste platformspel van 2013.

2. Ongelooflijk verslavend

Een kenmerk van de meeste Rayman-games is dat je er maar niet genoeg van kunt krijgen. In het begin gaat het nog allemaal heel vlot, maar later in het spel worden de levels behoorlijk uitdagend. Bovendien zitten er zoveel uitdagingen in één level dat je gewoon blijft proberen tot je alles gewonnen hebt. En als iets niet lukt en de frustratie toeneemt, dan stop je niet voor je eindelijk in je opzet slaagt.

3. Hilarische muzieklevels

Het kenmerk waarmee Rayman Legends zich toch weer van voorgangers weet te onderscheiden, is de aanwezigheid van muzieklevels. Op het einde van een wereld moet je een level op de tonen van de muziek uitspelen. Eye Of The Tiger krijgt een nieuwe betekenis…

Deze ken je waarschijnlijk ook wel…

En onze favoriet…

4. Voor Wii-spelers: Murphy time

En dan is er nog Murphy. In een aantal levels duikt dit figuurtje op. Hiervoor beschik je best over een Wii U, want Ubisoft maakt op een heerlijke manier gebruik van het scherm van die Gamepad.

Waarom je niet voor Rayman Legends zou stemmen?

Eerlijk? We zouden het niet weten…

Gesponsorde artikelen