Dáárom scheurden de Puma-truitjes van de Zwitsers dus aan flarden in hun match tegen Frankrijk

Hoe boeiend voetbal ook kan zijn, in de match Zwitserland-Frankrijk waren het vooral de truitjes van de Zwitsers die met alle aandacht gingen lopen. Meer bepaald: wat er nog van overschoot, want het ene Puma-shirt na het andere scheurde gewoon aan flarden, en daar is nu een verklaring voor: “Een eenmalige productiefout”, aldus het Duitse sportklerenmerk. 

Even een kleine flashback naar de match van gisteren …

Maar liefst vier Zwitsers slaagden er niet in het er zonder kleerscheuren vanaf te brengen

Niet dat het mini probleempje het uitzicht verstoorde …

Maar kom, goeie reclame was het niet voor Puma

En dus heeft het Duitse sportmerk een verklaring gegeven voor de mal chance die hun is overkomen …

Wat blijkt nu? De getroffen Zwitserse voetballers hadden gewoon brute pech, want volgens de woordvoerster is het de eerste keer ooit dat het probleem zich stelde. “Tijdens de productie is de stof beschadigd geraakt”, klinkt het. “Daardoor is een deel van de Zwitserse truitjes zeer breekbaar geworden.” Maar er wordt aan gewerkt: “We hebben een inventarisatie gemaakt en kunnen verzekeren dat dit niet nog eens gebeurt.”

Daarnaast benadrukt de woordvoerster dat er tijdens de tien andere EK-wedstrijden waarin vijf landen eveneens Puma-shirts droegen, helemaal geen probleem was. Naast Zwitserland spelen ook Oostenrijk, Tsjechië, Italië en Slowakije in truitjes van Puma.

Geen Puma-condooms, please

Anyway, de productiefout heeft sowieso voor heel wat hilariteit gezorgd. De beste reactie? Die kwam van de Zwitserse aanvallende middenvelder Xherdan Shaqiri: “Ik hoop niet dat Puma ooit condooms gaat maken”, grapte hij na de match. Keeper Yann Sommer bekeek het dan weer van de positieve kant: “Het kan gebeuren”, relativeerde hij de zaak, “en het toont aan dat het een écht gevecht was op het veld.”

En jup, ook het internet lachte zich uiteraard een kriek …

Hoe die truitjes precies werden besteld? Wel …

Maar hé, kop op, Puma. De voetbal van Adidas ging ook kapot tijdens de match. Shit happens

Meer
Lees meer...