Dader Utrechtse aanslag bekent: Gökmen werkte alleen

Dader Utrechtse aanslag bekent: Gökmen werkte alleen

Nieuws uit Nederland: de vermoedelijke dader van de aanslag in Utrecht van voorbije maandag, is overgegaan tot bekentenissen. Dat maken de Nederlandse autoriteiten bekend. Gökmen zou alleen gewerkt hebben, hij wordt verdacht van terreurdaden.

De wereld stond even stil in Utrecht deze maandag: op een tram werden daar drie mensen gedood en vijf anderen verwond. Na een klopjacht die de rest van de dag duurde, kon de Nederlandse politie een man arresteren: Gökmen T.. Of hij de mensen neerschoot uit terreurmotieven, of er eerder passionele redenen waren, bleef lang onduidelijk, maar nu komt die verduidelijking er toch.

Terreurdaad

Volgens het Nederlandse parket is Gökmen namelijk overgegaan tot bekentenissen. Over de inhoud van die bekentenissen willen de autoriteiten niet veel kwijt, in het belang van het onderzoek. Wel zou duidelijk zijn dat hij alleen gehandeld heeft en dat het passionele motief er niet is. Dat wil zeggen: hij is aangeklaagd voor moord met terroristische motivatie, momenteel blijft die aanklacht ook staan.

Er zijn bij de aanslag in het Utrechtse stadscentrum 3 doden gevallen, eerst werd ook een veertigjarige man opgepakt. Die werd intussen vrijgelaten, maar over Gökmen kwamen heel wat duistere details naar boven. Zo kwam de man al eerder in aanraking met de politie: hij werd al veroordeeld voor onder andere verkrachting en kwam net uit de cel.

Gevangenis

Momenteel is Gökmen enkel nog verdacht, hij zit in voorlopige hechtenis. Die wordt nu met twee weken verlengd. Binnen twee weken wordt gekeken of hij in de gevangenis blijft, al lijkt dat zeer waarschijnlijk met deze recente bekentenissen.

Gesponsorde artikelen