‘Dag Sinterklaas’ deelt eerste foto van het nieuwe seizoen met make-over voor de Sint

‘Dag Sinterklaas’ deelt eerste foto van het nieuwe seizoen met make-over voor de Sint

‘Dag Sinterklaas’ komt deze winter terug. Maar voor de fans van het eerste uur zal de reeks er helemaal anders uitzien. De Sint en Zwarte Piet hebben namelijk een make-over gekregen en zien er nu een beetje anders uit. Ook zal Bart Peeters niet langer op bezoek komen, maar hebben Sinterklaas en Zwarte Piet enkele nieuwe vrienden gemaakt. 

Iedereen die jong was in de jaren 90, kent maar één Sinterklaas en Zwarte Piet en dat zijn natuurlijk die van Dag Sinterklaas. Deze winter komen er van die nostalgische reeks nieuwe afleveringen. Maar omdat de eerste afleveringen al van 1992 zijn, zien de Sint en zijn trouwe Piet er nu toch wel wat anders uit.

Dag Sinterklaas

De Sint is natuurlijk al meer dan 700 jaar oud, dus echt ouder ziet de Goedheilig man er niet uit. Maar toch ziet hij er een beetje anders uit en heeft hij nu enkele quotes uit Het Eiland geleerd. En ook Zwarte Piet is door de loop der jaren flink veranderd.

Sinterklaas en Zwarte Piet hebben ook een paar nieuwe vrienden gemaakt. We kenden natuurlijk Ramon, Conchita, Professor Van den Uytleg en de kapiteins al van de jaarlijkse intrede van de Sint. Maar er zullen nog enkele nieuwe vrienden hun opwachting maken. Zo zijn er de strenge stafhouder van de Sint (die kijkers van Callboys misschien wel herkennen), de beschermende Kneta Knieschijf en het enthousiaste nichtje van Conchita, Palomita.

Geen Bart Peeters

Nu de Sint nieuwe vrienden heeft gemaakt, zal het ook niet langer Bart Peeters zijn die op bezoek gaat naar de Sint met de vragen van de twee schattige zusjes, Jessica en Charlotte. Hij zal wel nog steeds zijn goede vriend ontvangen in Antwerpen wanneer hij aankomt met de stoomboot. Maar de vragen zullen in het nieuwe seizoen van Dag Sinterklaas
gesteld worden door de kinderen zelf.

Elke aflevering van Dag Sinterklaas zal beginnen met een brief van een kind dat met een prangende vraag zit. Bijvoorbeeld: “Hoe zet ik mijn schoen klaar?”, “Waarom komt de Sint met de stoomboot” of “Wat is het lievelingseten van de Sint?”

Bekijk hier de eerste foto van het nieuwe seizoen van Dag Sinterklaas:

VRT – S.D. – Dag Sinterklaas
De Sint wil tot slot de volgende mensen bedanken voor hun goede medewerking: Evelien Bosmans, Warre Borgmans, Els Dottermans, Bart Hollanders, Pieter Embrechts, Tine Embrechts, Wim Opbrouck, Nico Sturm, Adriaan Van Den Hoof en Jonas van Thielen.

Gesponsorde artikelen