Dagje kust in gedachten? Bespaar je de moeite en geniet thuis van de zon of op een terrasje, want chaos op de E40!

Dagje kust in gedachten? Bespaar je de moeite en geniet thuis van de zon of op een terrasje, want chaos op de E40!

De zon schijnt en da’s een zodanige uitzondering geworden in augustus dat we blijkbaar weer en masse naar de kust trekken. Een dagje aan de zee, waarom niet, maar je moet er wel zo’n 150 kilometer file voor trotseren. Hopelijk heb je een flesje water in de wagen, want wie nu in de file staat, is er nog niet direct uit. 

Het is een mooie dag en als je zoals veel Vlamingen nog vakantie hebt (of standaard een viervijfdedag gepland hebt op woensdag) dan ben je misschien wel geneigd om nog snel in de auto te springen en een retourtje kust te maken. Zon, zee, strand … en een heel pak file zijn dan je deel, want ’t is natuurlijk weer prijs: er staat meer dan 150 kilometer file.

Vooral op de E40 is het miserie: daar sta je zo’n anderhalf uur extra te schuiven. In Ternat gebeurde een ongeval, al is de rijbaan daar nu wel vrij. Ook in Zwijnaarde was er een botsing, met meer file tot gevolg. In Wetteren en Sint-Denijs-Westrem staat het gewoon stil door de grote hoeveelheid volk en ook in Nevele moet je blijven wachten. Hét advies (maar duidelijk al wat te laat voor zij die in de file staan): ga met de trein.

Veel mensen namen dat advies ook al aan: de NMBS noteerde een piek in het verkeer richting kust deze ochtend. Dat voorspelt ongetwijfeld ook een zware avondspits voor vanavond en zondag.

Gesponsorde artikelen