Daisy Coleman uit Netflix-docu ‘Audrie & Daisy’ overleden: “Trauma nooit verwerkt”

Daisy Coleman, bekend van de Netflix-documentaire Audrie & Daisy, is onverwacht overleden. Ze werd 23. Haar moeder zegt dat Daisy zelf uit het leven gestapt is, omdat ze bleef worstelen met haar donkere gedachten. In 2012 werd Daisy verkracht op een feestje. Ze was toen 14 jaar. Niemand werd ooit verantwoordelijk gehouden voor de feiten. In Audrie & Daisy sprak ze openlijk over de feiten en haar lijdensweg nadien.

Melinda, de moeder van Daisy, zegt dat haar dochter afgelopen dinsdag zelfmoord pleegde. Melinda had nog de politie gebeld om haar dochter te controleren, maar alle hulp kwam te laat. “Ze was mijn beste vriendin en een geweldige dochter”, zegt Melinda aan de Britse openbare omroep BBC.

“Ik denk dat ze liet uitschijnen alsof ik zonder haar kon leven. Ik kan het niet. Ik wou dat ik de pijn van haar had kunnen wegnemen! Ze is nooit hersteld van wat die jongens haar hebben aangedaan. Het is gewoon niet eerlijk. Mijn kleine meid is weg.”

Dat Daisy zware tijden achter de rug had, is een understatement. Zo beweerde ze in de Netflix-reeks Audrie & Daisy verkracht geweest te zijn in 2012. De dader zou ene Matthew Barnett geweest zijn. Die was op dat moment 17 jaar en zou zwaar onder invloed geweest zijn. Haar moeder vond haar de volgende ochtend buiten met nat haar en enkel een T-shirt en joggingbroek aan ondanks het koude vriesweer.

Dader ongestraft

De vermoedelijke dader werd officieel beschuldigd van seksueel misbruik, maar de zaak werd geklasseerd zonder dat hij gestraft werd. De familie van Daisy beweerde dat de familie van Matthew Barnett politieke connecties had. De officiële verdediging van Barnett: “Het ging om seks met wederzijdse toestemming.”

Na deze periode probeerde Daisy haar trauma tot iets positiefs om te vormen en richtte ze mee de organisatie SafeBAE op, die seksueel geweld onder scholieren een halt wil toeroepen en slachtoffers hulp aanbiedt. “Nadat mijn zaak zoveel aandacht kreeg nam ik een pauze. Maar in die periode merkte ik dat veel andere slachtoffers en overlevenden naar voren waren gekomen”, zei ze in de reeks. “Ik had het gevoel dat ik hen de ruimte gaf om hun eigen verhaal te vertellen en daar werd ik echt door geïnspireerd.”

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht  op het gratis nummer 1813 van de Zelfmoordlijn of op zelfmoord1813.be.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...