Veelbesproken serie ‘Daisy Jones & the Six’ vanaf deze week te zien op Prime Video

De verfilming van het populaire boek Daisy Jones & the Six is vanaf vandaag te zien. Eerder deelde Amazon al de eerste trailer. Daarin zagen we alvast hoe de reeks vasthoudt aan de documentairestijl van het boek, inclusief achtergrondinterviews met de band.

Een van de meest besproken boeken van het moment komt binnenkort naar het kleine scherm. Daisy Jones & the Six van auteur Taylor Jenkins Reid kwam in 2019 uit, maar groeide pas tijdens de coronaperiode, dankzij TikTok, uit tot echte klassieker onder de jongeren. Er werd dan ook halsreikend uitgekeken naar de fictieserie die vanaf vandaag wekelijks verschijnt. De eerste reacties zijn alvast positief.

Daisy Jones & the Six

Het verhaal van het boek gaat over Daisy Jones. Als jonge vrouw uit Los Angeles in de jaren 60 bevindt ze zichzelf in het echte rock ’n roll-leven. Ze slaapt met rocksterren, sluipt de bekendste clubs binnen en geniet van de seks en drugs. Maar haar grootste droom is om zelf in de Whisky a Go Go te staan.

Wanneer haar stem ontdekt wordt, wordt ze samen gezet met een andere veelbelovende band, The Six. Om de populariteit van de band te doen toenemen, verplicht een producer Daisy en Billy Dunne, de leading man van The Six, om een koppel te vormen. Dat zorgt, natuurlijk, voor de nodige drama.

De eerste drie afleveringen zijn vanaf vandaag beschikbaar en de volgende drie verschijnen op vrijdag 10 maart. Daarna krijgen we nog eens twee keer twee afleveringen op 17 en 24 maart. In de cast zien we onder andere Riley Keough (Mad Max) als Daisy Jones en Sam Claflin (Me Before You, The Hunger Games) als Billy Dunne.

Eerste reacties

Bij de critici zijn de afleveringen natuurlijk al langer beschikbaar. Die vergelijken de band uit de reeks maar al te graag met Fleetwood Mac, die op hun beurt ook furore maakte in de jaren 60 en 70. Naast die vergelijking zijn de recensies overwegend positief. Zo behaalt Daisy Jones & the Six op dit moment al een score van 74 procent op Rotten Tomatoes en 8,1/10 op IMDb.

Bekijk de trailer hier:

Meer
Lees meer...