Dakota Johnson, aka Anastasia Steele, vertelt wat de moeilijkste scène was om te filmen in ‘Fifty Shades’

Dakota Johnson, aka Anastasia Steele, vertelt wat de moeilijkste scène was om te filmen in ‘Fifty Shades’

Met de langverwachte release van ‘Fifty Shades Freed’ is de ‘Fifty Shades’-filmtrilogie helemaal compleet. En nu de trilogie is afgelopen, heeft Dakota Johnson, beter bekend als Anastasia Steele, een aantal dingen bekend. Zo vertelt ze wat voor haar de moeilijkste scène was om te filmen en beantwoordt ze de vraag hoe het is om dergelijke zware seksscènes te moeten opnemen.

Begin februari kwam de derde, en laatste, film in de Fifty Shades-trilogie in de zalen. Na Fifty Shades of Grey en Fifty Shades Darker is het nu de beurt aan Fifty Shades Freed om talrijke vrouwenharten sneller te doen slaan. En nu de films afgerond zijn en ze dus afscheid mag nemen van haar rol als Anastasia Steele, heeft Dakota Johnson open gepraat over de opnames. Zo vertelde ze, onder andere, welke scène voor haar het moeilijkste was om op te nemen.

Seksadviseur

De scène zal te zien zijn in de derde film. Daarbij werd de actrice met handen en voeten vastgebonden aan een soort van hek. “Ik was geblinddoekt”, vertelt Johnson in Marie Claire. “Het was choquerend, want ik wist niet, dat hoe hard ik me ook had voorbereid of hoeveel we ook hadden gerepeteerd, als je zintuigen zo worden weggenomen, kan je niet beheersen hoe je zal reageren. Het was enorm moeilijk.”

Op de set was ook altijd een soort ‘seksadviseur’ aanwezig. Die moest ervoor zorgen dat de scènes op de meest realistisch mogelijke manier verliepen.

“Het is nooit makkelijk”

Johnson beantwoordde ook de vraag die door iedere fan z’n hoofd spookt: hoe voelt het om zo’n scènes te filmen? “De meeste voorbereidingstijd spenderen we aan hoe we die scène precies zullen uitvoeren, zodat we geen tijd verliezen met wachten als we zo ‘kwetsbaar’ zijn.”

En als je dacht dat het na een tijdje wel zou beginnen wennen, dan heb je het mis. “Nee, het is nooit gemakkelijk. Het is nooit ‘gewoon’ en het is niet leuk. Het werd nooit gemakkelijk”, zei ze.

epa

Gesponsorde artikelen