Dalai lama wordt 85 en releaset z’n eerste album om dat te vieren

Begin juli brengt de dalai lama z’n eerste album uit. ‘Inner World’ is een passieproject, dat mensen (figuurlijk) dichter bij elkaar moet brengen, in tijden van een wereldwijde crisis.

Begin juli viert de veertiende dalai lama z’n 85ste verjaardag. En dat laat de Tibetaanse boeddhistische leider niet zomaar voorbijgaan. Op 6 juli, de dag waarop Tenzin Gyatso verjaart, verschijnt z’n eerste album, ‘Inner World’.

Met het album, wil de dalai lama harten openen, mensen (figuurlijk) dichter bij elkaar brengen, en liefde en medelijden laten voelen tijdens deze moeilijke tijden van coronacrisis.

Compassion

Om toekomstige fans alvast warm te maken voor ‘Inner World’, werd het eerste nummer van het album al gelost. In Compassion horen we de dalai lama de mantra voorlezen van de Buddha of Compassion.

Die kan je misschien ook kennen onder andere namen, zoals Chenrezig (in het Tibetaans) of Avalokiteshvara (in het Sanskriet). De kans dat je die namen niet kent, is waarschijnlijk net iets groter.

‘Inner World’

‘Inner World’ is een passieproject van Junelle Kunin, een leerling van de dalai lama. De jonge vrouw werkte vijf jaar lang aan het album, en daarvoor kreeg ze de hulp van een klein team, waartoe ook haar echtgenoot Abraham behoorde.

Op het album horen we de dalai lama verschillende mantra’s voorlezen en lessen geven, op de tonen van muziek die Abraham Kunin heeft gecomponeerd. We horen ook verschillende artiesten aan het werk, zoals Anoushka Shankar, die al zes keer genomineerd werd voor een Grammy.

Goede doelen

De opbrengsten van de verkoop van ‘Inner World’ gaan – logischerwijs – naar het goede doel. Het eerste goede doel is het Mind & Life Institute, dat vaak dialogen met de dalai lama organiseert.

De rest van de winst gaat naar Social, Emotional and Ethical Learning (SEE Learning). Da’s een internationaal opleidingsprogramma dat de dalai lama samen met universiteit Emory heeft opgericht.

Voorlopig is enkel Compassion op allerlei platformen beschikbaar. ‘Inner World’ verschijnt volledig op 6 juli, de 85ste verjaardag van de dalai lama.

Meer
Lees meer...