Damiano een koele kikker? Z’n mama laat een heel andere kant van haar zoon zien

Damiano een koele kikker? Z’n mama laat een heel andere kant van haar zoon zien

Hét moment van Blind Getrouwd: Damiano die niet naar Wendy kijkt terwijl ze zich even omkleedt op het strand. Vlaanderen brandmerkte hem als een koele kikker, een controlefreak, maar z’n moeder heeft daar wel wat anders over te zeggen. “Damiano wil Wendy gewoon niet kwetsen”, legt ze het gedrag van haar zoon uit. 

Damiano en Wendy begonnen er niet slecht aan bij Blind Getrouwd, maar al op huwelijksreis leek er een kink in de kabel te zitten. Damiano voelt ‘het’ niet en wil blijkbaar z’n hart niet openstellen. Lastig, als je meedoet aan Blind Getrouwd. Maar Damiano’s moeder, Myriam, vertelt een heel ander verhaal. Haar zoon is gewoon gevoelig en hij wil Wendy niet kwetsen, klinkt het bij Dag Allemaal. Daarbij zorgt hij nu érg goed voor zijn moeder: ze vecht namelijk opnieuw tegen borstkanker.

Naar de frituur

Damiano is de meest fijngevoelige man die er is”, vertelt Myriam. Zij kan het weten, want sinds ze onlangs opnieuw borstkanker kreeg, week Damiano niet van haar zijde. “Hij leerde me een andere manier van leven”, een manier waarop ze zich, ondanks de chemo en bestralingen, toch nog goed voelt. Maar dat wil niet zeggen dat hij neurotisch is, zoals het soms lijkt op het kleine scherm. “Hij gaat met Wendy soms eens naar de frituur”, zegt ze over het dieet van de health coach. “Het is niet omdat hij er geen eet dat zij dat niet mag hebben hé.”

Volgens zijn mama is Damiano dan ook heel gevoelig, wat verklaart waarom hij soms wat als koud aanzien wordt. “Hij heeft altijd een gevoelige kant gehad. Altijd voorzichtig zijn. Sommigen zien daar arrogantie in, maar daar heeft het niks mee te maken”, zegt Myriam. “Damiano is het tegenovergestelde van een player. Hij houdt van alle mensen en wil altijd goed doen in z’n leven.”

Tegen De Sterren Op

Kunnen we het aan Myriam vergeven dat ze een beetje een idyllisch beeld heeft van haar zoon? Kon hij er bijvoorbeeld een beetje mee lachen toen hij ook bij Tegen De Sterren Op door de mangel gehaald werd? “Hij heeft dan wel eens gevraagd of hij zich echt zo gedraagt en of hij zo lispelt”, lacht Myriam. “Maar ik heb hem gerustgesteld: dat is natuurlijk een uitvergroting.”

En als Myriam wel héél enthousiast klinkt over zoonlief dan is ze ook helemaal weg van haar schoondochter: “Toen ik haar voor ’t eerst zag, was ik direct verkocht. Zo schoon! ’t Is een heel lief en knap meiske.” Nu nog zien of het blijft duren.

Blind Getrouwd, elke maandag op VTM

Gesponsorde artikelen