Damso al vervangen? KBVB heeft nieuwe naam voor WK-lied op het oog

Damso al vervangen? KBVB heeft nieuwe naam voor WK-lied op het oog

De rel rond Damso, die het WK-lied voor de Belgische nationale ploeg zou gaan schrijven, kende gisteren dan toch z’n einde. De KBVB zette de samenwerking met de Franstalige rapper stop en kondigde aan dat er ook geen ander WK-lied zou komen. Maar ondertussen gaan er geruchten de ronde dat er mogelijks toch nog een officieel lied zit aan te komen. En daarvoor zou de KBVB kijken naar de Brusselse dj Henri PFR.

“Voor de controverse en commotie van de afgelopen dagen nemen we zelf de volledige verantwoordelijkheid. Jammer genoeg impliceert dit wel dat er geen officieel WK-lied zal komen”, reageerde de KBVB, de Koninklijke Belgische Voetbalbond, gisterenavond nog. Maar de Franstalige krant SudPresse meent te weten dat de Belgische Voetbalbond ondertussen toch op zoek is gegaan naar een vervanger voor Damso, die omwille van vrouwonvriendelijke teksten in vorige songs opzij werd geschoven.

Brusselse dj

Naar een WK gaan zonder een officieel lied is toch een beetje sneu, dus wil de KBVB toch nog een nieuwe artiest strikken om de song die onze Rode Duivels naar de wereldtitel moet begeleiden te schrijven. En daarvoor zouden ze kijken naar Henri PFR. Bij de zoektocht naar een artiest voor het WK-lied zou ook voor de keuze voor Damso de naam van de Brusselse dj al eens gevallen zijn.

“De polemiek die er is ontstaan rond het WK-lied is al ver buiten de wereld van het voetbal en de muziek gegroeid”, reageert de manager van Henri PFR aan newsmonkey. “Henri is geflatteerd dat er aan hem wordt gedacht, maar hij wil zich niet politiek gaan uitspreken.” De Brusselse dj is duidelijk wel een fiere Belg. “Henri is enorm fier om de Belgische kleuren te mogen vertegenwoordigen over zowat heel de wereld. Hij is heel fier om Belg te zijn”, legt zijn manager uit.

Op en top Belg

“Als de bond ons aanspreekt, willen we zeker rond de tafel gaan zitten”, stelt de manager, die echter wel benadrukt dat er nog geen akkoord is: “We kunnen momenteel nog niets bevestigen.”

Dat de naam Henri PFR vroeger ook al gevallen was, is niet opvallend. De Brusselse dj scoorde met, onder andere, Until The End en In The Mood al verschillende monsterhits en is ook op en top Belg. “Henri is geboren in Brussel en heeft een Duitstalige papa en een Vlaamse mama, dat maakt hem zowat de meest Belgische artiest mogelijk”, legt zijn manager uit.

Het zou ook niet de eerste keer zijn dat de dj samenwerkt met de Belgische Voetbalbond. “Wanneer we werden opgebeld om een wedstrijd van de Rode Duivels af te sluiten, waren we enorm fier.” Hij is ook voor de spelers geen onbekende, zo vroeg Eden Hazard Henri PFR eens “om hem te leren mixen”.

Voorlopig is er dus nog niets officieel, maar alles lijkt erop te wijzen dat er toch een officieel WK-lied zit aan te komen, en dan lijkt Henri PFR de perfecte kandidaat!

Gesponsorde artikelen